Fiat planuieste un concurent pentru Dacia Logan
Data publicarii: 07-03-2007 | AutoProducatorul italian Fiat ia in calcul posibilitatea de a construi un model cu pret asemanator Logan-ului, iar proiectul este in discutia oficialilor companiei, a declarat marti la salonul de la Geneva, Sergio Marchionne, presedintele executiv al Fiat. "Modelul ar putea fi inspirat de conceptul Logan", a spus Sergio Marchionne la salonul auto de la Geneva, adaugand ca "proiectul este pe masa, iar in prezent discutam despre cum sa dezvoltam acea platforma si unde sa producem masina".
Fiat ii va ajuta pe indienii de la Tata sa construiasca un automobil care va fi vandut pe piata indiana cu preturi incepand de la 100.000 de rupii (1.700) euro, incepand cu anul 2008.
Tata Motors, va realiza masina de 1.700 de euro (2.200 dolari) la o uzina a carei constructie a inceput pe 21 ianuarie in orasul Singur din provincia West Bengal.
In decembrie 2006, cei doi constructori au format o companie mixta pentru a produce vehicule Fiat si Tata la uzina italienilor din orasul indian Ranjangaon. Cele doua companii au spus ca vor investi 665 milioane euro in aceasta cooperare din care vor iesi anual 100.000 de automobile si 200.000 de motoare.
Ideea unei masini fiabile, dar ieftine, pentru pietele emergente este promitatoare pentru marci precum Toyota, Nissan, Skoda sau General Motors, care spera sa atinga acelasi succes ca si Renault cu Logan. Grupul Renault a vandut in doi ani jumatate peste 400.000 de masini Logan, iar in 2009, productia mondiala a acestui model ar trebui sa atinga 700.000 de unitati.
Importanta acestor masini tine de faptul ca, fara ele, strazile tarilor mai sarace ar continua sa fie populate de masini vechi si poluante din Occident, sau ar fi pline de automobile fabricate local, in linii de asamblare vechi de cateva decenii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani