Cartierele de milioane de dolari unde traiesc miliardarii planetei
Data publicarii: 06-03-2007 | LifestyleExista o sumedenie de motive pentru care celebritatile si cei mai bogati oameni din lume se ingramadesc in "enclave" exclusiviste. Proprietatile extrasecurizate, terenurile de golf, magazinele de lux si cele mai bune scoli sunt doar cateva dintre ele, dar cel mai important motiv il reprezinta vecinii, numai unul si unul, noteaza Adevarul. In aceeasi situatie pare sa fie si cartierul bogatilor din Jupiter Island, din statul Florida, SUA. In ianuarie 2006, jucatorul de golf Tiger Woods si-a cumparat aici o mica proprietate de patru hectare, in valoare de 38 milioane de dolari, doar pentru a-i avea ca vecini pe colegii sai de breasla Nick Price si Greg Norman, scrie revista "Forbes".
In celalalt capat al Jupiter Island locuieste un alt jucator de golf, suedezul Jesper Parnevik, care a avut-o ca bona pe nimeni alta decat actuala sotie a lui Woods, Elin. Cartiere de acest fel se regasesc in toata lumea, desi multe dintre acestea tind sa se formeze langa orasele in care celebritatile si oamenii de afaceri isi au locul de munca.
Un lucru este sigur. Cei care locuiesc in cele mai scumpe cartiere nu sunt neaparat cei care au cele mai groase conturi in banca, ci aceia care cheltuiesc cel mai mult. Cel putin la aceasta concluzie ajung autorii cartii "The Millionaire Next Door" ("Vecinul milionar"), Thomas Stanley si William Danko. Mediul in care traiesc le ofera si un reper la sumele pe care trebuie sa le cheltuiasca.
Locuitorii cartierelor luxoase nu au numai case impunatoare, ci si masini luxoase. In plus, este absolut necesar sa se inscrie intr-un club exclusivist si sa-si trimita copiii la cele mai costisitoare scoli. Nu degeaba multe dintre cele mai scumpe astfel de zone rezidentiale au fost la inceputurile lor locul de intalnire al membrilor unui club. Asa cum este cazul cartierului Sea Island, din statul Georgia, SUA. Insula a fost cumparata in 1886 de un "consortiu" format din familiile Vanderbilt, Morgan si Rockeffeler, care au folosit zona ca pe un club privat. Acum, preturile medii pentru o casa aici ajung la 2,3 milioane de dolari, conform revistei "Traveler's Digest".
Cu toate ca locuiesc in cartiere de lux, bogatii lumii au si ei o problema. Proprietatile pe care le detin, desi estimate la cateva milioane de dolari, sunt extrem de greu de vandut. Asta pentru ca numarul celor care isi permit sa le cumpere scade pe masura ce pretul proprietatilor creste. Iar cartierul londonez Kensington Palace Garden, candva locul unde isi avea resedinta printesa Diana, se confrunta deja cu o penurie de cumparatori. Vila impunatoare de la numarul 6, care este pusa la vanzare de compania imobiliara DTZ Residential, isi cauta un locatar de aproape doi ani, scrie "The Telegraph". Asta pentru ca proprietatile private care ajung foarte rar pe piata sunt aproape imune la mersul general al pietei imobiliare si cer preturi exceptionale.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice