TVR plateste lunar 15 mil. euro pentru ore suplimentare
Data publicarii: 05-03-2007 | MediaTudor Giurgiu, presedintele-director general al TVR, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa dedicata reformarii TVR, ca postul public va suferi restructurari ample de personal. "Totalul cheltuielilor salariale avute de televiziune in 2006, fara cheltuielile de protectie sociala, se ridica la 36 milioane euro. Conform unei scheme virtuale, s-au platit ore suplimentare si sporuri in valoare de peste 15 milioane de euro, practic, televiziunea a platit inca 260 de oameni ", a precizat Tudor Giurgiu.
Restructurarea schemei de personal va presupune, intr-o prima etapa, incetarea voluntara a contractului de munca, urmata si de concedierilor colective, dupa parcurgerea etapelor prevazute de legislatie. "Nu putem oferi acum informatii despre numarul angajatilor care vor fi disponibilizati", a precizat Tudor Giurgiu. Romania se afla la ora actuala pe locul sapte in Europa ca numar de salariati, numarul acestora crescand sistematic, de la 2.658 in 1999 pana la 3.262, in 2006. Cheltuielile salariale s-au ridicat in 2006 la peste 51 milioane euro.
"TVR risca sa devina o televiziune care in primul rand plateste salarii si constata ca nu mai poate face programe", concluzioneaza Giurgiu. El este de parere ca obiectivul principal al TVR nu este acela de a avea profituri megalomane, in contradictie de altfel cu reglementarile europene, ci acela de a-si indeplini misiunea de serviciu public.
TVR a intrerupt colaborarea sau este in curs de a o face cu o parte dintre manageri, intre care seful Serviciului Juridic, directorul de Marketing, directorul de Stiri si directorul TVR Cultural. De asemenea, directorii studiourilor teritoriale TVR Iasi si TVR Craiova au fost avertizati pentru rezultate slabe. Daca ei nu-si vor imbunatati performantele in termen de trei luni, vor fi demisi, a mai anuntat Tudor Giurgiu.
Taxa TV salveaza serviciul public
Alta masura pe care TVR urmeaza sa o ia este marirea taxei TV pentru persoanele fizice de la 4 la 6 lei, ceea ce ar aduce o crestere cu 5% a veniturilor din taxa. "Daca acest obiectiv nu va fi atins in prima parte a anului 2007, TVR risca sa nu-si mai poata indeplini misiunea de serviciu public. Este vital sa se asigure aceasta crestere ca sa oprim orice fel de posibila presiune a politicului asupra TVR". Cea mai mare parte a veniturilor TVR, ridicate la aproximativ 130 milioane euro in anul 2005, apartin in proportie de 68%, taxei TV.
Directorul TVR a mai precizat ca la nivel de restructurari s-au externalizat serviciile de curatenie, ceea ce a dus la o scadere a costurilor pentru acestea cu 50%, castigurile in urma acestei actiuni fiind de 500.000 euro anual.
Integral in Wall-Street.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii