Cum sa-ti mobilezi profitabil apartamentul
Data publicarii: 05-03-2007 | ImobiliareCu un buget de maximum 5.000 de euro poti mobila un apartament cu 3 camere daca apelezi la un anumit retailer de mobila, dar poti sa economisesti jumatate din aceasta suma daca apelezi la altul, noteaza Adevarul. Concurenta pe piata mobilei devine din ce in ce mai acerba, odata cu intrarea gigantului suedez IKEA, lucru ce nu poate fi decat in folosul consumatorilor. Gamele sunt din ce in ce mai diversificate, si la fel si preturile. Daca intentionati sa va mobilati casa sau doar una dintre incaperi, cel mai bine ar fi sa faceti un tur al principalelor centre de mobilier din Capitala, dotati cu un pix si un carnetel in care sa va notati preturile produselor care va fac cu ochiul. Asta pentru a vedea de unde va puteti achizitiona produsul la cel mai avantajos pret.
Veti fi surprinsi sa constatati ca la produse de calitate similara preturile oscileaza. Desi acest tur de analiza a pietei poate dura cateva zile, in final veti fi multumiti ca veti reusi sa economisiti o suma consistenta. Este ceea ce am incercat noi sa facem, luand ca puncte de reper produse relativ similare existente in ofertele a trei centre de referinta de pe piata bucuresteana: Mobexpert, Tamilia si noul intrat, magazinul suedezilor de la IKEA.
Avem la dispozitie un buget mediu de 5.000 de euro, cu care trebuie sa mobilam o camera de zi, un dormitor matrimonial, dar si unul pentru copii, si, nu in ultimul rand, o bucatarie. Daca suma de 5.000 de euro necesara pentru mobilarea acestor incaperi va pare una relativ mica, veti fi surprinsi sa aflati ca piata s-a dezvoltat atat de mult, astfel incat suma pe care trebuie sa o aveti pentru aceasta operatiune poate fi redusa la jumatate. Si asta pentru ca oferta este atat de variata, incat aveti de unde alege produse de calitate la preturi avantajoase.
Dupa ce am insumat preturile produselor pe care le puteti gasi in unul dintre cele trei centre analizate, concluzia a fost una singura: per total, cel mai ieftin este sa cumparati de la IKEA. Trebuie insa sa mai aveti rabdare pana la deschiderea magazinului. Astfel, la IKEA, totalul cumparaturilor a ajuns la suma de aproximativ 2.307 de euro, la Tamilia - 3.841 euro, iar la Mobexpert - 4.135 de euro. La o prima vedere, reiese ca magazinele celui mai mare retailer international de mobila - IKEA - revolutioneaza, ca peste tot in lume, industria de profil.
Daca sunteti dispusi sa renuntati la moftul cumpararii unei mobile care sa poarte sigla unui producator de renume puteti alege centrul de mobila Tamilia, situat in zona Ghencea din Capitala. Produse de calitate, dar la preturi ceva mai mari gasiti la Mobexpert. In acest caz trebuie sa dispuneti si de cel mai ridicat buget.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani