Facturi in orice limba, dar traduse la cerere
Data publicarii: 02-03-2007 | Finante-BanciPrintre modificarile Codului Fiscal, aprobate de Parlament in luna iulie a anului trecut si intrate in vigoare la 1 ianuarie 2007, se numara si introducerea prevederilor referitoare la facturarea electronica, aplicabile de la data aderarii. Astfel, persoanele impozabile stabilite in Romania trebuie sa emita facturi catre beneficiarii livrarilor de bunuri sau prestarilor de servicii, care contin elementele prevazute de Codul Fiscal, insa semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
Factura trebuie sa contina in mod obligatoriu numarul de ordine, data emiterii facturii, denumirea, adresa si codul de inregistrare al firmei care emite factura, precum si al cumparatorului, codul de inregistrare in scopuri de TVA, denumirea si cantitatea bunurilor livrate, baza de impozitare pentru fiecare cota, indicarea taxei colectate, referiri la alte facturi emise anterior.
Firmele din Romania care realizeaza sau intentioneaza sa realizeze o activitate economica ce implica operatiuni taxabile si/sau scutite de TVA cu drept de deducere trebuie sa solicite la Fisc inregistrarea in scopuri de TVA. Regimul de tiparire si numerotare pentru facturi va fi stabilit de firmele mentionate, factura urmand sa fie identificata printr-un numar de ordine, in baza uneia sau a mai multor serii.
Firmele sunt obligate sa depuna la Fisc, pana la 25 iulie, o lista in format electronic a facturilor emise in perioada ianuarie-iunie, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre cumparatori sau beneficiari din Romania, raportarea avand o frecventa semestriala.
Lista va cuprinde, pentru fiecare factura emisa, numarul si data emiterii, denumirea si codul de inregistrare al cumparatorului sau beneficiarului, valoarea tranzactiei si taxa pe valoarea adaugata aferenta.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani