PRO TV & co, venituri nete de 148 mil. dolari in 2006
Data publicarii: 02-03-2007 | MediaIn cel de-al patrulea trimestru din 2006, CME a obtinut, in Romania, un profit inainte de impozitare, depreciere si amortizare (EBITDA) de 26,1 milioane dolari, fata de 17,83 milioane dolari in perioada similara a anului 2005, potrivit unui comunicat al companiei, remis burselor din Praga si New York, unde compania este listata, informeaza NewsIn.
La nivel de grup, CME a inregistrat, in 2006, un profit EBITDA in valoare de 218,8 milioane dolari, cu 39% mai mult decat in 2005, in vreme ce veniturile nete ale grupului au atins, in 2006, valoarea de 603,1 milioane dolari, cu 50% mai mult decat in anul anterior.
Ronald Lauder, presedintele CME, a vandut, la sfarsitul lunii august 2006, aproape jumatate din actiunile sale la CME fondului american de investitii Apax Partners, pentru 190 milioane dolari. Magnatul cosmeticelor, Ronald Lauder, a intrat intr-un parteneriat cu fondul american de investitii, iar parteneriatul controleaza 15,7% din capitalul CME si are 64,8% din drepturile de vot in compania de media.
Dupa trei ani, Apax ar putea vinde partial sau complet actiunile nou-achizitionate. Fondul de investitii american va avea, in urma acordului, beneficii economice indirecte de 7,8% in compania media europeana. Ronald Lauder pastreaza, impreuna cu familia sa, controlul asupra CME, deoarece este cel mai important investitor.
CME detine posturi de televiziune in Romania (Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International), Croatia (Nova TV), Republica Ceha (TV Nova, Galaxie Sport), Slovacia (Markiza), Slovenia (POP TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, City). Compania este, de asemenea, tranzactionata pe NASDAQ si este listata la Bursa de Valori din Praga. CME mai este prezent in Romania si prin posturile radio Pro FM si InfoPro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani