290 de lei este cea mai ieftina canapea de la IKEA
Data publicarii: 22-02-2007 | AfaceriPotrivit oficialilor companiei, costurile din magazinul romanesc sint comparabile cu cele din restul lumii, intrucit " pretul produsului la poarta fabricii este acelasi pentru orice magazin din lume", dupa cum explica Cornel Oprisan, director general al IKEA. Ceea ce difera consta in cheltuielile cu transportul, care pot ajunge pina la 40% din costul total al pretului din magazin. "In jur de 10% din produsele pe care le vom vinde in Romania sint cele mai ieftine din toate magazinele din lume", a mai spus Oprisan.
Mare parte din mobilierul de la IKEA este adus din depozite situate in tarile invecinate, cum ar fi Polonia, Ucraina sau Bulgaria, existind, de asemenea, si 40 de furnizori locali. Adaosurile comerciale sint cuprinse intre 2 si 20%. Totodata, la IKEA nu exista promotii.
Cei care doresc ca mobila lor sa fie transportata pot apela la serviciile unei companii gazduite de IKEA.
Vine catalogul!
Cei care vor sa se familiarizeze cu oferta companiei o vor putea face incepind cu 26 februarie, cind va incepe distribuirea gratuita a cataloagelor IKEA. Zonele vizate sint, in primul rind, Bucurestiul, dar vor primi cataloage si locuitorii din Ploiesti, Pitesti, Urziceni, Tirgoviste si Comarnic.
In cele 284 de pagini, catalogul contine informatii despre magazin, idei pentru amenajarea casei si lista de preturi la peste 3.000 de produse din cele 7.000 care vor fi disponibile in magazinul din centrul comercial Baneasa. Ofertele din primul catalog distribuit de suedezi vor fi valabile pina pe 31 august anul acesta, urmind ca ulterior sa fie lansat cel de-al doilea catalog de pe piata autohtona. "Preturile din catalog reprezinta valoarea maxima a mobilei. Este insa posibil ca, pe parcurs, in magazin acestea sa se ieftineasca", a mai spus directorul IKEA.
Exemple de preturi
Alegind din catalog mobilierul necesar constituirii unei sufragerii clasice, formata dintr-o canapea, doua fotolii, o biblioteca si o masuta, pretul mediu pe care un roman ar trebui sa il scoata din buzunar se apropie de 2.000 de lei cu TVA inclusa. Mentionam ca am luat in calcul preturile medii. Astfel, la IKEA, in functie de marime, de material si design, o canapea costa de la aproximativ 300 de lei la circa 2.600 de lei, in vreme ce un fotoliu costa intre 89 si 300 de lei. Pretul unei biblioteci incepe de la 49 de lei si ajunge la peste 3.400 de lei (un ansamblu).
Mobilierul de dormitor poate ajunge si la aproximativ 1.000 de lei. Un pat costa in jur de 500 de lei, in timp ce pretul unui dulap de haine variaza de la circa 200 la peste 2.000 de lei. Totodata, o saltea poate fi gasita de la 75 de lei la aproximativ 1.600 de lei.
Un corp de bucatarie costa de la aproximativ 1.000 de lei la peste 5.300 de lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani