Un apartament la periferia Parisului costa cat unul de lux in Bucuresti

Data publicarii: Astazi, 21-02-2007 | Imobiliare
Un apartament la periferia Parisului costa cat o locuinta de lux in Dorobanti, la Bucuresti, unde un metru patrat construit intr-un ansamblu rezidential se vinde cu 2.000 - 3000 euro metru patrat, apreciaza analistii pietei imobiliare. Un apartament in capitala Frantei poate fi cumparat cu 7.000 - 9.000 euro metru patrat, iar locuintele mai ieftine pot fi gasite  la periferie, in  asa numitele"orase-satelit", unde un apartament de doua sau trei camere costa cat un apartament de lux in Dorobanti, a precizat miercuri Arthur Silvestri in Monitorul Imobiliar.

Potrivit lui Silvestri, aproximativ 70% din apartamentele "cotate" din Paris sunt cumparate de straini, in special de americani, japonezi, englezi si, mai recent, de italieni. Pentru acestia, un apartament in capitala Frantei reprezinta o resedinta secundara sau pur si simplu o locuinta de weekend, a mai spus Silvestri.

In Bucuresti, raportul intre cumparatorii romani si straini este total inves comparativ cu Parisul. Clientii apartamentelor de lux din zone centrale precum Dorobanti sunt in special romani, in proportie de 75%, a precizat reprezentantul companiei Regatta, Pompiliu Simion. Strainii au inceput sa investeasca abia spre sfarsitul anului trecut, cand aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a devenit o certitudine. Majoritatea acestora au cumparat locuinte "la pachet", de 15, 25 sau 30 de apartamente in special pentru a le inchiria, a mai spus Pompiliu Simion. In ceea ce priveste modalitatea de plata, ei au preferat sa cumpere fie cu banii pe loc, cu plata pe stadii de executie, fie printr-un credit contractat la o banca din tara de origine, a adaugat Pompiliu Simion.

Apartamentele reprezinta 95% din totalul ofertei existente in Paris, intrucat casele "pe pamant" sunt rare si scumpe. Pe de alta parte, notiunea de "vila" nu exista, o corespondenta a acesteia fiind "hotel particulier". La vanzare mai exista palatele, dar care sunt disponibile la preturi exorbitante, explica analistul Arthur Silvestri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: