Sfaturi pentru a deveni un angajat fericit
Data publicarii: Astazi, 21-02-2007 | HR/CariereChiar daca la locul de munca nu sunt automate de inghetata si spatii de recreere iar o pauza de pranz este privita ca un moft, exista cateva metode prin care poti fi un angajat fericit. Va prezentam mai jos zece modalitati prin care puteti pleca zambind dupa o zi de petrecuta la birou.
1.Alege sa fii fericit
Fericirea poate fi in multe situatii doar o alegere. Concentreaza-te asupra aspectelor pozitive de la locul de munca, evitati persoanele cu care nu va intelegeti si nu participa la barfa. Gaseste persoane cu care impartasesti aceleasi pasiuni si pareri si petreceti-va timpul alaturi de ele.
2. Fa ceva ce iti place in fiecare zi
Chiar daca nu iti place actualul loc de munca, incearca sa gasesti macar un singur aspect din rutina zilnica pe care il faci cu placere. Analizeaza-ti abilitatile si obiectivele pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a identifica o activitate care iti provoaca placere. Astfel, cel putin o parte a jobului tau va deveni mai placuta.
3. Preia fraiele destinului tau profesional
Incearca sa iti stabilesti obiective clare privind cariera si realizeaza apoi o comparatie cu ceea ce iti ofera actualul loc de munca. Comunica des cu superiorul tau pentru a intelege ce se doreste de la tine, si verifica apoi aceste cerinte cu lista de prioritati privind cariera personala. Daca acestea nu concid deloc si nici nu sunt semne ca se va ajunge la un numitor comun in perioada urmatoare, poti incepe sa iti cauti un nou loc de munca care sa corespunda asteptarilor tale pe termen lung. Astfel, te vei simti mai fericit la locul de munca, stiind ca cu fiecare zi esti tot mai aproape de indeplinirea obiectivului global.
4. Fii la curent cu ce se petrece la locul de munca
Unii angajati nu se simt satisfacuti de contributia loc in cadrul companiei unde lucreaza deoarece nu stiu cum evolueaza compania si care este meritul lor in evolutia acesteia. Incearca sa obtii in mod constant informatii globale privind activitatea in cadrul companiei. Pasivitatea nu iti va aduce beneficii.
5. Cauta sa primesti feedback privind munca ta
"Seful meu nu imi ofera niciodata niciun feedback, deci nu stiu niciodata cum este apreciata contributia mea in cadrul companiei". In mod normal, iti poti evalua rezultatele si fara a cere parerea superiorului, aceasta are mai mult un rol de certificare. Poti sa incerci sa iti imbunatatesti performantele si sa il intrebi apoi pe superiorul tau ce parere are de rezultatele tale. O relatie constanta cu seful direct este cat se poate de productiva.
6. Nu iti lua angajamente pe care nu le poti indeplini
Una din cele mai importante cauze de stres la locul de munca este data de neindeplinirea unor sarcini asumate. Multi angajati petrec mai mult timp inventand scuze si facundu-si griji pentru consecintele neindeplinirii unor sarcini decat pentru punerea lor in practica. O organizare foarte buna a timpului va duce la evaluarea obiectiva a posibilitatii asumarii unei noi sarcini.
7. Evita negativismul
Indeplinirea primului pas nu va duce direct la o stare de fericire la locul de munca, mai ales daca sunteti inconjurat de persoane negativiste. Felul acestora de a fi va avea efecte asupra psihicului dumnevoastra si de aceea este recomandat sa le evitati, precum si subiectele de discutie aflate in aceeasi arie.
Integral in Wall-Street.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului