Analistii imobiliari vad si dezavantaje la apartamentele noi
Data publicarii: 20-02-2007 | Imobiliare"Multi bucuresteni sunt nedecisi si nu stiu inca ce vor. Daca vor opta pentru locuinte vechi trebuie sa stie ca acestea sunt mai ieftine datorita suprafetelor locative mai mici, dar necesita imbunatatiri, iar materialele de constructie le mai scot ceva bani din buzunar. In schimb, apartamentele noi sunt construite cu materiale si echipamente de ultima generatie, sunt izolate termic si fonic si dispun de paza, dar si ele au o serie de dezavantaje. In principal, pretul mult mai mare decat locuintele din cladirile vechi precum si cererea de pe piata mult mai mare", declara Clinciu.
Analistul imobiliar mai spune ca un alt dezavantaj este si faptul ca apartamentele in cladiri noi se pot contracta doat in anumite zone ale Capitalei, fata de cele vechi pentru care exista posibilitatea achizitionarii lor in tot Bucurestiul.
Si reprezentantii agentiei imobiliare Corint spun ca persoanele interesate de achizitionarea unei locuinte in Capitala sunt inca in dubiu si se intereseza ce si cum sa cumpere pentru a nu iesi in pierdere.
"Multi clienti prefera locuintele noi pentru arhitectura moderna si pentru spatiul locativ mult mai mare, dar exista si persoane care se multumesc sa cumpere o locuinta mai veche, dar in care se pot muta imediat si pentru care nu mai trebuie sa astepte sa fie finalizata sau finisata o perioada lunga de timp", au declarat cei de la Agentia Corint.
Conform estimarilor din piata imobiliara in urmatorii doi ani, vor fi finalizate complexe rezidentiale care vor aduce in Bucuresti circa 3.000 de apartamente cu preturi cuprinse intre 80.000 si 200.000 de euro, insa cererea de case va fi mult mai mare, iar cumparatorii vor opta in continuare si pe locuintele din cladirile vechi.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice