ING vine cu o oferta tare: cont curent cu dobanda de depozit
Data publicarii: 19-02-2007 | Finante-BanciOdata depusi banii intr-un astfel de depozit, trebuie sa-i lasi acolo pana la implinirea termenului, altfel pierzi dobanda aferenta.
Ce este contul de economii
In ultimii ani, bancile romanesti au lansat un produs intermediar intre cont curent si depozit, denumit cont de economii.
Acesta functioneaza ca un cont curent obisnuit, adica poti face plati sau poti retrage sau depune bani in el oricand, fara a pierde dobanda aferenta, care este insa mai mica decat in cazul unui depozit clasic.
Un alt inconvenient al conturilor de economii este faptul ca trebuie pastrat in el, totusi, o suma minima de bani pentru ca acesta sa functioneze, sume in general de peste 500 de lei noi.
Contul ING Bank
In cazul ING Bank insa, nu exista un cont de economii sau un depozit ca produs de sine statator. Este vorba de un cont cu card atasat, cu ajutorul caruia se fac, la bancomatele bancii, toate operatiunile (plati, transferuri, depunere si retragere de numerar) intrucat la ING nu exista ghisee clasice.
Initial, pentru conturile cu sume mai mari de 7 milione de lei vechi, banca platea o dobanda apropiata de cea a depozitelor, in jur de 6,5 procente pe an. Clientii bancii nu beneficiau de aceasta dobanda daca in cont aveau sume mai mici de sapte milioane.
Acum insa, ING plateste o dobanda de 6,4% pe an indiferent de valoarea sumei din cont, suma minima ce trebuie sa existe in cont (de fapt pe card) fiind de un leu.
Dobanda se calculeaza zilnic la sold (suma existenta in cont) si se capitalizeaza (se vireaza in cont) lunar. Ceea ce inseamna ca, luna de luna, valoarea contului va creste iar dobanda se va calcula la o suma mai mare, asadar castigul va fi mai mare.
Avantaje
Mai mult, dupa cum spun reprezentantii bancii, nu va trebui sa platim impozitul pe dobanda de 16% introdus de la inceputul acestui an, impozit ce se aplica in cazul depozitelor clasice.
Un alt avantaj al acestui cont la ING: dupa cum am spus, este vorba de un cont cu card atasat, asadar banii din cont se pot folosi oriunde si oricand: pentru plati, transferuri, retrageri de numerar sau depuneri de bani in cont, la bancomatele ING, pentru retrageri de numerar la bancomatele altor banci sau pentru plata cumparaturilor in magazine.
Integral in Ghiseul Bancar
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului