Banca Carpatica: crestere a profitului net cu 8,1% in 2006
Data publicarii: 15-02-2007 | Finante-Banci
Conform situatiilor financiare la finele anului 2006, valoarea activelor totale a atins nivelul de 1,635 mil. RON, in crestere cu 77% fata de anul precedent. La aceeasi data capitalurile proprii erau de 157 mil. RON, valoare cu 14,3% mai mare comparativ cu anul 2005. Profitul brut aferent anului 2006 este de 20,9 mil. RON, iar cel net de 19,2 mil. RON. Se inregistreaza astfel o crestere a profitului net cu 8,1% raportat la perioada similara a anului 2005. Profitabilitatea a crescut in conditiile in care banca a realizat investitii importante de cca. 26,2 mil. RON, pentru punerea in functiune a unui numar de 100 unitati, cu 28 mai mult decat se prevazuse initial, introducerea unui nou sistem informatic centralizat, achizitia de ATM-uri si ASV-uri, modernizarea retelei de unitati.
In cursul anului 2006, Banca Comerciala Carpatica si-a consolidat pozitia pe piata creditelor, valoarea creditelor acordate fiind la 31.12.2006 de 825 mil. RON, in crestere cu 48,8% fata de finele anului precedent. In aceeasi directie s-a actionat si prin liniile de finantare externa pe care Carpatica le are in derulare: KfW - 9,5 mil. EUR, FIDA - 10 mil. USD, BIRD -13,5 mil. USD si BSTDB (Black Sea Trade and Development Bank) - 10 mil. EUR. Rating-ul cu perspectiva stabila obtinut de la Agentia de Evaluare Moody's Investors Service confirma increderea acordata de celelelate institutii de credit in ceea ce priveste contractele de colaborare.
Majorarea de capital social de 10 milioane euro (inclusiv primele de emisiune) efectuata de banca in perioada decembrie 2006 - ianuarie 2007 contribuie la diversificarea si sustinerea afacerilor bancii, in principal la cresterea canalelor de distributie (reteaua teritoriala, ATM-uri si ASV-uri). Reteaua teritoriala va numara la finele anului peste 270 de unitati, dintre care 30 in municipiul Bucuresti, cea de ATMuri 300, iar cea de ASV-uri 45.
In acest an banca va creste activitatea de creditare a populatiei, astfel incat ea sa reprezinte aproximativ 25% din totalul creditelor, punand un accent mai mare pe creditul imobiliar. De asemenea se va diversifica activitatea de creditare a agentilor economici, cu accent totusi pe IMM-uri. Tot in anul 2007 banca va dezvolta o noua activitate prin intermediul propriei societati de administrare a investitiilor.
Anul 2007, asa cum sustine Presedintele bancii, "reprezinta un an care va reprezenta un capitol important in ceea ce priveste atingerea obiectivelor, acesta reprezentand baza de plecare pentru stabilirea strategiei viitoare, pe orizontul de timp 2008-2010."
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile