Sfaturi pentru a va maximiza profitul din afaceri la cheie
Data publicarii: 13-02-2007 | Afaceri
1. Definirea corecta a ideii de "profit"
Atunci cand va ganditi la profit, nu trebuie sa luati in calcul numai cifrele care il definesc, ci mai degraba procentele. Spre exemplu, un profit de 100.000 euro este mai mic decat un profit de 25.000 euro, daca pentru obtinerea primului a fost necesara o investitie de 90 000 euro, iar pentru obtinerea celui de-al doilea, o investitie de numai 5.000 euro.
2. Alegerea francizei potrivite
Este important sa va alegeti o franciza care sa se asemene ca activitate cu pregatirea dvs., si in care sa doriti si sa va puteti implica in calitate de francizat. O afacere in franciza dintr-un domeniu care va este cunoscut si in care va simtiti sigur pe dvs. va va oferi posibilitatea de a va implica mai mult in promovarea propriei afaceri.
3. O investitie rezonabila
O afacere in franciza va permite sa obtineti un profit considerabil. Asigurati-va ca investitia initiala pe care o faceti in franciza aleasa este rezonabila, date fiind suma neta si lichiditatile de care dispuneti pentru investitie.
4. Reinvestiti pentru a va atinge scopurile
Daca ati gasit franciza care va permite sa va recuperati investitia in mod considerabil, ganditi-va la deschiderea mai multor unitati in cadrul francizei respective pentru obtinerea profitului total dorit. Reinvestiti profitul pentru a va atinge scopurile financiare.
5. Incadrati-va in sistem
Avantajul principal al unei afaceri in franciza, fata de o afacere independenta, este acela ca printr-o franciza obtineti dreptul de a folosi un sistem care s-a dovedit de succes pentru a obtine rezultate previzibile. Un francizor de succes isi dezvolta sistemul prin multe incercari, dar si prin multe erori, si ar trebui sa fie capabil sa ii spuna francizatului ceea ce trebuie sa faca pentru ca afacerea sa sa fie profitabila. Tot ce trebuie sa faceti este sa va incadrati in sistem si sa executati ceea ce acesta va cere. In cazul unei francize, nu trebuie sa fiti inovator - gasiti un sistem bun si incadrati-va bine in el.
6. Capitalizati-va corect afacerea
Pentru a va capitaliza noua afacere, folositi-va atat de banii lichizi, cat si de imprumuturi sau leasing-uri de echipamente si active pentru a obtine suma necesara investitiei necesare. Multi antreprenori folosesc un sistem mixt de finantare. Atunci cand faceti evaluarile necesare pentru capitalizarea afacerii, ganditi-va la pretul imprumuturilor sau leasing-urilor. Acestea vor reduce suma de bani care va ramane disponibila pentru alte scopuri. In felul acesta, veti evita sa blocati bani in bunuri sau active si va vor ramane lichiditati pentru investitiile directe.
Integral in Banii Nostri
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile