Sfaturi pentru a va maximiza profitul din afaceri la cheie
Data publicarii: 13-02-2007 | Afaceri1. Definirea corecta a ideii de "profit"
Atunci cand va ganditi la profit, nu trebuie sa luati in calcul numai cifrele care il definesc, ci mai degraba procentele. Spre exemplu, un profit de 100.000 euro este mai mic decat un profit de 25.000 euro, daca pentru obtinerea primului a fost necesara o investitie de 90 000 euro, iar pentru obtinerea celui de-al doilea, o investitie de numai 5.000 euro.
2. Alegerea francizei potrivite
Este important sa va alegeti o franciza care sa se asemene ca activitate cu pregatirea dvs., si in care sa doriti si sa va puteti implica in calitate de francizat. O afacere in franciza dintr-un domeniu care va este cunoscut si in care va simtiti sigur pe dvs. va va oferi posibilitatea de a va implica mai mult in promovarea propriei afaceri.
3. O investitie rezonabila
O afacere in franciza va permite sa obtineti un profit considerabil. Asigurati-va ca investitia initiala pe care o faceti in franciza aleasa este rezonabila, date fiind suma neta si lichiditatile de care dispuneti pentru investitie.
4. Reinvestiti pentru a va atinge scopurile
Daca ati gasit franciza care va permite sa va recuperati investitia in mod considerabil, ganditi-va la deschiderea mai multor unitati in cadrul francizei respective pentru obtinerea profitului total dorit. Reinvestiti profitul pentru a va atinge scopurile financiare.
5. Incadrati-va in sistem
Avantajul principal al unei afaceri in franciza, fata de o afacere independenta, este acela ca printr-o franciza obtineti dreptul de a folosi un sistem care s-a dovedit de succes pentru a obtine rezultate previzibile. Un francizor de succes isi dezvolta sistemul prin multe incercari, dar si prin multe erori, si ar trebui sa fie capabil sa ii spuna francizatului ceea ce trebuie sa faca pentru ca afacerea sa sa fie profitabila. Tot ce trebuie sa faceti este sa va incadrati in sistem si sa executati ceea ce acesta va cere. In cazul unei francize, nu trebuie sa fiti inovator - gasiti un sistem bun si incadrati-va bine in el.
6. Capitalizati-va corect afacerea
Pentru a va capitaliza noua afacere, folositi-va atat de banii lichizi, cat si de imprumuturi sau leasing-uri de echipamente si active pentru a obtine suma necesara investitiei necesare. Multi antreprenori folosesc un sistem mixt de finantare. Atunci cand faceti evaluarile necesare pentru capitalizarea afacerii, ganditi-va la pretul imprumuturilor sau leasing-urilor. Acestea vor reduce suma de bani care va ramane disponibila pentru alte scopuri. In felul acesta, veti evita sa blocati bani in bunuri sau active si va vor ramane lichiditati pentru investitiile directe.
Integral in Banii Nostri
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani