Apartamentele rezidentiale s-ar putea ieftini din 2008
Data publicarii: 09-02-2007 | ImobiliarePotrivit unui studiu realizat de compania imobiliara, Jones Lang LaSalle, in unele cazuri preturile sunt mai mari decat in orase din Europa Centrala si de Est, chiar daca actualul stoc rezidential este de o calitatea precara. Conform studiului, scumpirea locuintelor a survenit pe fondul unei cereri ridicate si a unei disponibilitati crescute pentru creditele ipotecare. Locuintele din noile ansambluri rezidentiale se vand la preturi incepand cu 1.200 euro pe metru patrat si ajung pana la 2.000, respectiv 3.700 euro metru patrat pentru apartamentele de lux. Pentru Bucuresti, deficitul de locuinte se ridica la circa 5.000 de unitati anual, mai precizeaza analistii Jones Lang LaSalle.
"O eventuala scadere a preturilor la apartamente se va inregistra dupa circa 1,5 ani, cand proiectele rezidentiale vor intra in piata", a declarat presedintele agentiei imobiliare Regatta, Mircea Uzunov. El a adaugat ca in prezent exista un deficit de oferta, avand in vedere ca se construieste mult prea putin in comparatie cu cererea.
Totodata, profesorul de gestiune imobiliara la UFI Bruxelles, Artur Silvestri a declarat : "Preturile apartamentelor "standard" se tempereaza in mod evident desi cererea ramane foarte ridicata. Astfel, cresteri sau scaderi de pana la 5% (inerente unei piete imobiliare fara "injectii masive de capital") vor fi de asteptat. Pentru asa-zisele "apartamente de lux", care la Bucuresti costa mai putin decat in periferiile Parisului, vor fi anumite cresteri, dar care nu asigura un randament spectaculos. Cresterea nu va depasi 10-12% si incetineaza catre sfarsitul anului".
Pe de alta parte, Razvan Jelesneac, communication manager la Eurisko vede o eventuala crestere a preturilor, in contextul scumpirii materialelor de constructie si a salariilor din acest sector.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani