#romania2019.eu/Razvan Cuc: Pe partea de transporturi avem inchise deja 11 dosare
Data publicarii: 27-03-2019 | Economie
Romania a inchis pe partea de transporturi 11 dosare si s-au creat premisele si pentru inchiderea celui de-al 12-lea, dupa ce s-a ajuns la un consens cu Parlamentul European pentru Mecanismul European de Interconectare, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, la Palatul Parlamentului.
"As vrea sa multumesc in numele Ministerului Transporturilor tuturor delegatiilor straine, membrilor Comisiei Europene, Parlamentului European pentru ca au acceptat invitatia de a participa la Consiliul Informal al Ministrilor Transporturilor care se desfasoara sub auspiciul Presedintiei Consiliului UE detinut de Romania. Pe partea de transporturi avem inchise deja 11 dosare. Inteleg ca s-a ajuns la un consens cu Parlamentul European si pentru Mecanismul European de Interconectare, deci vom avea premisele incheierii si a celui de-al 12-lea dosar", a spus Cuc, inainte de inceperea reuniunii.
Potrivit ministrului, la Reuniunea Informala a Ministrilor Transporturilor vor fi abordate teme precum multimodalitatea, viitorul mobilitatii in Uniunea Europeana si intarirea coeziunii prin retelele TEN-T.
"In cursul zilei de astazi, sub generoasa tema 'Noile provocari pentru o mai buna mobilitate si coeziune', vom aborda subiecte precum multimodalitatea, viitorul mobilitatii in Uniunea Europeana si intarirea coeziunii prin cadrul retelelor TEN-T. Sunt convins ca vom avea niste dezbateri intense si foarte aplicate'', a mentionat seful de la Transporturi, subliniind ca sunt provocari mari, "dar le facem fata la toate".
Ministri si secretari de stat din domeniul transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene participa, pe 27 martie, la Reuniunea Informala a Ministrilor Transporturilor, organizata la Bucuresti, in contextul exercitarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.
Discutiile vor fi prezidate de ministrul roman al Transporturilor, Alexandru - Razvan Cuc. La reuniune vor mai fi prezenti Violeta Bulc, comisarul european pentru transport, Gratiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru si ministru al Mediului, Matthew Baldwin, director general adjunct in departamentul Mobilitate si Transporturi al UE, Carlo Secchi, coordonator european TEN-T.
Conform unui comunicat postat pe site-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, miercuri, 27 martie 2019, ministrii Transporturilor din statele membre se vor reuni la Palatul Parlamentului pentru a discuta subiecte ce tin de multimodalitate, viitorul mobilitatii in Uniunea Europeana si consolidarea conectivitatii si coeziunii prin reteaua TEN-T.
Prima sesiune va avea ca tema multimodalitatea si va fi dedicata unei prezentari generale a evolutiei in ultimii 4 ani din domeniul multimodalitatii din perspectiva reglementarilor, recomandarilor, standardelor si investitiilor din domeniu.
A doua sesiune va viza viitorul mobilitatii in Uniunea Europeana si se va concentra asupra rolului digitalizarii in planificarea si gestionarea unei strategii europene pentru o mobilitate durabila si o mai buna coordonare a eforturilor statelor membre de reducere emisiilor de gaze. In cadrul acestei sesiuni, ministrul Mediului, Gratiela Leocadia Gavrilescu, este invitata sa participe la o dezbatere pe tema "Strategia Uniunii Europene pe termen lung privind schimbarile climatice (LTS)".
Consolidarea conectivitatii si coeziunii prin reteaua TEN-T este tema celei de-a treia sesiuni, care se va axa pe "imbunatatirea conectivitatii si coeziunii prin intermediul retelei TEN-T".
"Realizarea unei retele trans-europene de transport extinsa si conectata contribuie la consolidarea coeziunii teritoriale, la accesibilitatea si conectivitatea tuturor regiunilor Uniunii, inclusiv a regiunilor periferice, ceea ce va stimula investitiile, va reduce decalajele de dezvoltare si va asigura tranzitia catre o mobilitate prietenoasa cu mediul. In cadrul sesiunii de lucru, ministrii transporturilor isi vor reafirma angajamentele fata de punerea in aplicare a obiectivelor si termenelor din cadrul acestui proiect. Dezbaterile pe acest subiect important vor continua si in data de 28 martie, in cadrul Conferintei TEN-T, la care sunt asteptati peste 600 de participanti", se mentioneaza in comunicat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii