Creditul pe card a urcat de la 3 la 20 de salarii
Data publicarii: 07-02-2007 | Finante-BanciAna Maria stia ca dobanzile pe care le percep bancile la cardurile de credit sunt mai mari decat cele la creditele pe care le acorda in banca. Insa, au contat mai mult avantajele: acela ca se poate apela la credit numai cand ai nevoie.
Aceasta este principala deosebire fata de imprumuturile de consum sau de nevoi personale, pentru care trebuie platite ratele, inclusiv dobanzile, indiferent daca banii au fost cheltuiti sau nu.
Sumele disponibile, limitate
Majoritatea bancilor acorda clientilor posibilitatea de a retrage de pe cardul de credit echivalentul a trei venituri nete. Este cazul Raiffeisen, care a fost printre primele banci ce au atacat agresiv piata cardurilor in urma cu doi ani, dar apoi a incetit pasul.
Exista insa si institutii cu buzunare mai largi in ceea ce priveste imprumutul de pe card. In cazul BCR, acesta poate insuma de sase ori veniturile nete, iar la cardurile Tarom American Express, emise de Bancpost, suma maxima poate fi de pana la 25 de ori salariul lunar.
Totodata, bancile au si plafoane maxime in ceea ce priveste sumele de care pot beneficia clientii lor. De exemplu, Emporiki Bank acorda pe cardul de credit in lei cel mult echivalentul a 1.000 de dolari. O alta conditie la aceasta banca e ca persoana care obtine cardul sa primeasca salariul in contul de card.
Cei care isi fac un card la CEC pot beneficia de o linie de credit de cel mult 50.000 de lei, dar suma maxima de care poate beneficia un client nu trebuie sa fie mai mare decat echivalentul veniturilor acestuia pe trei luni.
In schimb, doritorii de carduri de credit care se adreseaza BRD afla ca aceasta institutie nu are decat carduri de debit cu overdraft, urmand ca in perioada urmatoare sa fie lansata o oferta care sa ia locul cardului Vivere, scos din oferta.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman