BRD, mai populara decat BCR
Data publicarii: 06-02-2007 | Finante-Banci"Dezvoltarea intreprinsa in 2006, prin deschiderea a aproape 300 de noi unitati, pentru a ajunge la un total de peste 600, a contat si ea, probabil, in mare masura, la construirea acestei imagini a BRD'', spune Patrick Gelin, presedinte-director general, BRD-Groupe Societe Generale.
BCR contraataca
Replica Bancii Comerciale Romane la adresa acestui sondaj nu a intirziat sa apara. Astfel, Cornel Cojocaru, purtator de cuvint al BCR, afirma ca nu se poate face un comentariu pertinent fara a cunoaste intregul studiu. "Rezultatele sint irelevante pentru nivelul intregii tari", sustine acesta. Cojocaru afirma ca, in ceea ce priveste bancile, increderea se reflecta in special in zona depozitelor. "Acolo se manifesta nivelul emotional al consumatorului. Aici, BCR are o dinamica foarte buna si cea mai mare cota de incredere in general", spune el. "Ne-am consolidat cotele de piata inregistrind cresteri pe majoritatea segmentelor de servicii, ceea ce arata increderea de care se bucura banca noastra si subsidiarele sale. Awareness-ul este indiscutabil, la nivelul Superbrands (n.red. - organizatie internationala independenta care actioneaza ca arbitru al brandurilor), BCR aflindu-se printre primele marci din Romania. Totodata, BCR este a doua cea mai valoroasa marca - evaluata la 335 de milioane de euro - potrivit Roland Berger Strategy Consultants", concluzioneaza purtatorul de cuvint al BCR.
CEC a pierdut 90% din popularitate
Interesanta ramine traiectoria CEC in imaginea consumatorilor legata de banci. "Veterana" a scazut in ultimii trei ani de la 7,8% (locul 3) la 5,3% (locul 5), ajungind sa intruneasca la nivelul anului 2006 doar 22 de raspunsuri, adica 1,5% din totalul mentiunilor spontane.
Atit Raiffeisen Bank (locul 3), cit si Bancpost (locul 4) detineau anul trecut aceleasi pozitii in topul increderii, cu precizarea ca numarul mentiunilor spontane a scazut de la 14,3 la 5,8% si, respectiv, de la 9 la 4,8%.
In schimb, Banca Transilvania a avut o evolutie spectaculoasa in preferintele romanilor, ajungind de la 0,9 la 4,6% in decurs de trei ani.
Studiul de tip interviu fata in fata a fost realizat in decembrie 2006 de compania independenta de cercetare full-service IMR&C Group pe un esantion reprezentativ de 1.500 de respondenti din clasa medie, cu virste intre 18 si 55 de ani, in orase de peste 70.000 de locuitori, barbati si femei, cu un venit de peste 200 de euro pe cap de respondent.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani