Avocatii de business au incasat 90 milioane de euro in 2006
Data publicarii: 06-02-2007 | Afaceri
Calin Andrei Zamfirescu este unul din expertii de marca din Romania in domeniul litigiilor si arbitrajului, acordand servicii de asistenta juridica unor clienti de prima importanta in cadrul procedurilor de arbitraj si in cadrul unor litigii interne si internationale. De asemenea, Zamfirescu este si Presedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, incepand cu anul 1999.
Zamfirescu Racoti Predoiu a fost creata in anul 2005 prin fuziunea a doua societati de avocati, Calin - Andrei Zamfirescu si Asociatii si Racoti - Predoiu. Aceasta a fost si prima fuziune dintre doua case de avocatura din Romania.
Casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 2 milioane de euro, astfel incat aceasta cifra a egalat veniturile cumulate din 2005 ale celor doua societati de avocati, Calin - Andrei Zamfirescu si Asociatii si Racoti - Predoiu. Pentru acest an estimarile sunt de 3 milioane de euro cifra de afaceri. Potrivit lui Calin Zamfirescu, marjele de profit obtinute in piata locala de profil reprezinta in medie o cota de 30% din veniturile obtinute.
"In cazul unei companii de avocatura, cheltuielile cu echipamentele software sunt la fel de mari ca si costurile salariale cu avocatii", afirma Zamfirescu.
Veniturile companiei ZRP au fost distribuite sensibil egal cu un beneficiu in favoarea litigiilor. Anul trecut veniturile firmei au venit aproximativ in totalitate din sectorul privat, iar ca domenii de activitate au fost zona de litigii si concurenta, real-estateul, servicii juridice prestate companiilor, piata de capital, finantari si infrastructura, sectorul de achizitii si fuziuni. "Avem o expunere pe primii zece clienti de aproape de 30% din venituri", completeaza Zamfirescu.
La inceputul anului 2007, Zamfirescu Racoti Predoiu a ajuns la un numar de 40 de avocati, ceea ce a plasat firma in topul celor mai mari angajatori de pe piata consultantei juridice de profil.
"In urma cu un an, asteptarile noastre au fost prea optimiste. Daca am fi stiut cu ce realitati ne-am fi confruntat, probabil am fi fost mai retinuti in stabilirea obiectivelor", caracterizeaza Zamfirescu primul an de dupa fuziune. Zamfirescu sfatuieste pe oricine ia in considerare o fuziune pe piata avocaturii sa nu fie foarte optimist in ceea ce priveste evolutia companiei in primii ani de dupa "mariaj', fuziunil aratandu-si eficienta dupa cel putin doi ani.
Dupa ce au scanat piata locala, mai multe firme internationale din avocatura de top vor incepe alte negocieri pentru deschiderea unor birouri in Romania. In opinia specialistilor, exista in piata foarte multe firme de talie mica si medie in Romania care sunt atragatoare pentru marile companii internationale. "Anul 2008 va fi un barometru foarte fidel al evolutiei pietei serviciilor avocatiale de business. Cu exceptia a trei firme romanesti foarte mari, cred ca piata din Bucuresti ofera circa 15 societati de avocati care vor fi petite in curand, in timp ce 2008 va reprezenta anul greilor mondiali", explica Calin Zamfirescu. "Nu cred ca va sosi in Romania vreo firma de mare anvergura mai devreme de jumatatea acestui an", este de parere presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.
Integral in Wall-Street
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile