Peste 3.000 de apartamente noi in minicartierele rezidentiale din Capitala in 2007
Data publicarii: 02-02-2007 | Imobiliare"Estimez ca in doi-trei ani vor fi finalizate o mare parte din proiectele demarate din anul trecut, vor intra in lucru alte o serie de noi complexuri rezidentiale si in acest fel piata se va mai calma. Totodata, preturile nu vor mai creste in ritum accelerat din ultimii ani", a declarat Ioan Botis, consultant la NAI Property Partners.
In aceste conditii, in cateva luni de zile pot fi gata Militari Uverturii Residence, Vitan Mall - Zizin Residence, Camil Ressu - Ilioara Residence, Giurgiului Residence, Drumul Taberei - Ghencea Residence, dar si alte proiecte mari care aduc cu ele apartamente de 2-3-4 camere, cu preturi ce se invart in jurul sumelor de 100.000-150.000 de euro, in functie de zona si de dotarile locuintelor.
In acelasi timp, in zona Dristor-Mihai Bravu a fost deschis un nou santier unde o locuinta intr-un cartier rezidential cu apartamente de cu o camera, respectiv doua, intr-o cladire cu patru etaje se va vinde cu sume cuprinse intre 70.000 euro si 115.000 euro. De asemenea, in aceasta luna vor incepe lucrarile si la Wellness Residence din zona Piata Victoriei, unde apartamentele pot sta laolalta cu birourile, pot avea suprafete cuprinse intre 64 - 167 mp, vor fi gata in primavara lui 2008, iar pretul de vanzare se incadreaza intre 1050 - 1700 Euro/mp construit.
Tot aici intra si West Park care este cel mai mare proiect rezidential din vestul Capitalei ce va cuprinde 19 cladiri de locuinte cu 8 si 10 etaje, precum si facilitati precum piscina, mini-market, gradinita, sala de fitnes, parc.Si aici, primele apartamente vor fi livrate proprietarilor in primavara anului 2008, proiectul fiind planificat sa se incheie in anul 2010.
Si agentii imobiliari bucuresteni spun ca proiectele noi vor continua sa castige interesul unui numar din ce in ce mai mare de cumparatori. Conform reprezentantilor Agentiei Corint, apartemantele noi din complexurile rezidentiale revin, in special familiilor tinere, cu venituri peste medie. "Cei mai multi care isi cumpara o astfel de locuinta sunt tineri. Multi nu depasesc 35 de ani si au un venit destul de bun", sustin reprezentantii Corint, care sunt de parere ca pana in prezent, pentru cei cu venituri medii nu exista decat oferta de apartamente in blocuri vechi.
Diferenta dintre apartamentele vechi si cele noi consta in suprafetele mai mari, dotarile moderne si materialele folosite care ridica pretul locuintelor noi. "Finisajele incluse in pret la un apartement nou sunt gresia si faianta, obiectele sanitare pentru baie (cada, lavoar, wc, bideu), centrala termica, calorifere de otel, ferestre PVC cu geam termopan, usi interioare din lemn, parchet laminat, usa metalica la intrarea in apartament, dar si trei prize pe camera", mai spun agentii imobiliari din piata.
In plus, un cost deloc neglijabil este si cel al locului de parcare, care intr-un complex nou construit variaza intre 6.000 si 12.000 de euro. Cu toate acestea, analistii imobiliari au apreciat ca preturile nu vor mai inregistra o crestere spectaculoasa, ci destul de mica in comparatie cu anii precedenti.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman