Cele mai scumpe resedinte din lume
Data publicarii: 02-02-2007Dar cele mai extravagante resedinte presupun si cele mai mari preturi, primele astfel zece resedinte din lume avand o valoare ce depaseste jumatate de miliard de dolari, potrivit clasamentului intocmit de Forbes. Noul lider nu este inca prezent pe piata, aflandu-se in faza de constructie. Insa cea mai scumpa resedinta din lume in acest moment are deja pretendenti, potrivit constructorului.
Ea va fi construita de catre miliardarul american Tim Blixseth, un magnat in real-state, si va fi situata in cadrul Yellowstone Club, de langa Bozeman, Montana. Pretul acesteia va fi de 155 milioane de dolari (aproximativ 120 milioane de euro), va avea zece dormitoare, o piscina cu acoperis din sticla care poate feri incaperea de zilele friguroase de iarna, un spa propriu si un cinematograf de mici dimensiuni. Piesa de rezistenta va fi reprezentata de propria telecabina care ii va duce pe musafiri in varful partiei private de schi.
Cladirea va fi construita din lemn si piatra, costurile de constructie fiind estimate la 35-40 milioane de dolari. Tim Blixseth estimeaaza ca lucrarile vor dura aproximativ 14 luni, pana in acest moment fiind construit in proportie de 70% drumul de acces, care va avea aproximativ doi kilometri lungime. Cladirea principala va avea doua anexe, un garaj pentru sase automobile si o casa destinata personalului de intretinere al rezidentei.
Tim Blixseth, care are o avere estimata la 1,2 miliarde de dolari, a afirmat ca exista inca de pe acum cativa potentiali cumparatori, care s-au aratat interesati de viitoarea constructie datorita unicitatii constructiei. "Unii din cei mai bogati oameni din lume doresc pur si simplu sa aiba tot ce este mai bun, indiferent de pret".
Lidera clasamentului Forbes din 2005, Updown Court din Marea Britanie, este in acest moment a doua resedinta din lume dupa valoare, desi constructia din Montana nu a fost inca finalizata. Situata in apropierea Castelului Windsor, Updown Court este evaluata la 139 milioane de dolarim, suma justificata prin cele peste 100 de camere, cinci piscine, un teren propriu de tenis, o alee de popice si un cinematograf cu 50 de locuri. In plus, aleea de intrare in curtea resedintei este realizata din marmura care are un sistem propriu de incalzire iar podeaua bibliotecii este incrustata cu frunze realizate din aur de 24 de karate.
Pe treapta a treia a podiumului se situeaza resedinta detinuta de Donald Trump in Palm Beach, Florida, evaluata la 125 milioane de dolari. Principalul punct de atractie al acestei cladiri este pozitionare sa, fiind situata pe malul oceanului, avand o plaja proprie de 165 de metri lungime, plus o piscina de 34 de metri in curtea interioara. Resedinta are 18 dormitoare precum si un garaj de opt locuri.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani