Presedintele Curtii de Conturi Europene, in vizita oficiala in Romania
Data publicarii: 16-11-2018 | Economie
Presedintele Curtii de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne, va efectua in perioada 19 - 20 noiembrie o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei, Mihai Busuioc.
Potrivit unui comunicat al Curtii de Conturi, invitatia adresata presedintelui Curtii de Conturi Europene are loc in contextul preluarii de catre Romania a Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului 2019, prilej cu care cei doi presedinti vor discuta in plan bilateral despre importanta dezvoltarii si consolidarii relatiilor de cooperare dintre cele doua Institutii Supreme de Audit, despre activitatea specifica a acestora, precum si despre alte teme de interes comun.
"Reformarea si modernizarea Curtii de Conturi a Romaniei, obiective pe care mi le-am asumat inca din prima zi a mandatului, se pot realiza doar prin dialog, transparenta si schimb de experienta. Ma bucura si ma onoreaza vizita colegilor nostri de la Curtea de Conturi Europeana si vreau sa-l asigur cu aceasta ocazie pe domnul presedinte Klaus-Heiner Lehne ca institutia noastra este un partener deschis pe drumul promovarii valorilor europene", a declarat presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, Mihai Busuioc.
De asemenea, pe agenda inaltului demnitar mai sunt prevazute intrevederi cu presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, premierul Viorica Dancila, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, precum si cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba.
De asemenea, presedintele Curtii de Conturi Europene va sustine un discurs in fata studentilor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, urmat de o sesiune de intrebari adresate de studentii interesati de cunoasterea modului de functionare a acestei institutii in cadrul Uniunii Europene.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice