Cum poti sa iei un credit de la o banca din strainatate
Data publicarii: 31-01-2007
La randul lor, alti bancheri spun ca nu au nici o problema in a lucra cu conationalii nostri, dar acceptul pentru acordarea unui credit se da in baza unor verificari individuale. "Noi nu suntem specializati pe credite imobiliare, dar daca sunteti interesat de orice alt produs al nostru, va stam la dispozitie", a declarat cu amabilitate si Laure Vincent, din partea bancii franceze Accord.
In cazul Deutsche Bank, situatia e si mai clara. Banca germana deja lucreaza cu romani, e drept, prin oficiile din Spania si Italia.
"Avem o echipa foarte puternica de retail acolo si cu siguranta va pot spune ca avem si multi clienti romani cu care lucram. Trebuie sa spunem ca problema care apare atunci cand dai un credit unei persoane dintr-un stat strain e de natura juridica. Trebuie sa vezi destinatia exacta a banilor, bonitatea clientului, iar toate aceste lucruri trebuie certificate de preferinta de o casa de avocatura agreata de banca. Desigur, pana la un anume plafon al sumei imprumutate, acest lucru nu e rentabil, fiindca ingreuneaza costurile clientului, dar la sume mai mari, creditul poate deveni avantajos", a declarat Radu Zaciu, seful biroului de la Bucuresti al Deutsche Bank.
Nici Banca Postala din Franta nu respinge romanii, dar prefera ca investitiile pe care acestia le fac din credit sa aiba loc pe teritoriul francez. "Putem sa va creditam, insa doar daca bunul pe care il cumparati sau proiectul imobiliar pe care il demarati se deruleaza pe teritoriul francez", ne-a asigurat Sylvie Poitiers, reprezentanta Banque Postale din Paris. Exista, e drept, si banci care s-au "fript" cu romani si nu mai lucreaza cu conationalii nostri. "Numeroase malversatiuni cu care ne-am confruntat in ultimii ani ne-au facut sa fim mult mai vigilenti (?) In consecinta, preconizam sa limitam posibilitatea deschiderii de conturi la cetatenii din tarile in care avem deschise agentii", a afirmat Emmanuel Bonnin, directorul Credit Lyonnais.
Avantajele pe care le-ar avea romanii apeland la credite straine tin de dobanzile mult mai mici, care le-ar injumatati rata, comparativ cu cea platita in cazul unui credit autohton.
Cum se procedeaza
Primul pas este cel al contactarii bancii straine, prin telefon, fax ori email. Dupa primirea confirmarii de principiu, urmeaza sa va traduceti si legalizati actele de identitate, cele de proprietate, ultimele facturi de telefon sau energie electrica, ultimii trei fluturasi de salariu sau de pensie, extrasele pe ultimele 3 luni ale contului dumneavoastra bancar, adeverinte de la Fisc cu situatia actualizata, o declaratie pe proprie raspundere referitoare la alte credite pe care le aveti.
Dupa ce le aveti pe acestea toate, urmeaza sa le expediati la adresa pe care o va indica ofiterul de credit. Tot el este cel care va stabili modalitatea de transmitere a banilor, cel mai probabil intr-un cont al unei banci partenere din tara sau direct pe card. Ratele se vireaza tot prin mijloace electronice sau cash, la banci partenere ale institutiei creditoare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii