Romania, membra a Consiliului Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor
Data publicarii: 06-11-2018 | Economie
Romania, alaturi de Federatia Rusa, Polonia, Azerbaidjan si Republica Ceha, a obtinut luni mandat in Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), dupa ce 137 dintre cele 179 de state membre prezente la Conferinta Plenipotentiarilor au votat in favoarea sa, informeaza un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).
"Romania a obtinut cele mai multe voturi la alegerile pentru Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, in cadrul Conferintei Plenipotentiarilor, care are loc la Dubai, in Emiratele Arabe Unite. 137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat in favoarea Romaniei! Este un mare succes pentru tara noastra, pentru ca astfel vom avea un cuvant important de spus in conducerea organizatiei care da directia la nivel international in domeniul telecomunicatiilor', a declarat presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.
Potrivit ANCOM, Romania a participat la alegeri in cadrul Regiunii C (Europa de Est si Asia de Nord), unde sapte tari au candidat pentru cinci locuri. Rezultatul final al procesului electoral a fost urmatorul: Romania - 137 de voturi, Federatia Rusa - 136 de voturi, Polonia - 125 de voturi, Azerbaidjan - 119 voturi, Republica Ceha - 112 voturi, Bulgaria - 110 voturi si Kargazstan - 95 de voturi.
Pe baza voturilor primite, Romania, Federatia Rusa, Polonia, Azerbaidjan si Republica Ceha au obtinut mandate in Consiliul UIT.
'Victoria de astazi este o dovada in plus ca reprezentantii Romaniei la lucrarile UIT sunt foarte activi si apreciati de colegii lor. Multumiri tuturor celor care s-au implicat in acest proces si care au contribuit la succesul Romaniei. Bucuria si emotia noastra sunt duble, avand in vedere ca ne aflam in anul Centenarului', a spus Manuela Catrina, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Conferinta Plenipotentiarilor are loc o data la fiecare patru ani, pentru a alege conducerea organizatiei si pentru a stabili directiile de dezbatere pana la urmatoarea editie. Anul acesta, Conferinta are loc la Dubai, Emiratele Arabe Unite, in perioada 29 octombrie - 16 noiembrie. In cadrul aceleiasi conferinte, Houlin Zhao a fost reales in functia de secretar general al UIT, iar Malcolm Johnson a fost reconfirmat in postul de secretar general adjunct.
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des