Egnatia Leasing a incheiat 2006 cu un profit net 550.000 euro
Data publicarii: 30-01-2007Pentru 2007, compania doreste sa depaseasca de pragul de 100 milioane euro pentru valoarea bunurilor finantate, in crestere de la 72 milioane euro in 2006. Valoarea totala a contractelor incheiate in anul trecut a fost de 93 milioane euro, in crestere de la 28 milioane euro in 2005. "O sa sarim de la 72 milioane euro, in anul trecut, la 100 milioane, intr-o evaluare conservativa", a spus Haralambie. Estimarile pentru anul in curs ar putea fi modificate, deoarece ele depind de legislatia Bancii Nationale a Romaniei, de cea privind taxa de prima inmatriculare si a pietei imobiliare. In ceea ce priveste profitul, Egnatia Leasing doreste cel putin pastrarea cifrei obtinute in anul 2006.
"Ca dinamica, eu cred ca leasingul imobiliar va avea cea mai mare crestere in portofoliul nostru. Apetitul pietei este evident, nu doar pentru piata de leasing", a spus Haralambie. "Noi ne-am concentrat mai ales pentru finantarea achizitiilor de imobile, nu pe dezvoltarea lor", a mai spus directorul general. Leasingului imobiliar a inregistrat o crestere spectaculoasa anul trecut, de la 0,3% din portofoliul companiei in 2005, la peste 16% in 2006.
"Proiectele imobiliare aflate in stadiu de dezvoltare au beneficiat de finantari, insa pentru aceasta a doua piata a existat, din punctul nostru de vedere, o oferta competitiva doar pentru persoanele fizice", este de parere Haralambie. "Pentru persoanele juridice nu a fost un apetit mare si, poate, nici o oferta foarte seriosa. Noi ne-am concentrat pe acest segment", a afirmat directorul general al Egatia Leasing. Astfel, compania s-a concentrat pe intreprinderile mici si mijlocii, cu finantari intre 100.000 si un milion euro. "Nu pot sa zic ca am simtit o competitie acerba aici", a spus directorul companiei de leasing. Un alt segment dezvoltat de companie pe sectorul imobiliar au fost tranzactiile de sale and leaseback.
Desi grupul nu ofera leasing operational, compania s-ar putea intra in viitor si pe acest segment. "Nu excludem posibilitatea de deschidere a unei societati de leasing operational, insa trebuie sa vedem si miscarea pietei", a declarat Haralambie, care a adaugat ca leasingul financiar inca nu a atins potentialul.
Conform informatiilor detinute de directorul general, Egnatia Leasing avea la finele anului trecut o cota de aproximativ 3% din piata leasingului financiar. "Pe mine ce ma intereseaza este pastrarea unei cote de piata sau imbunatatirea ei", a spus Haralambie.
Egnatia Leasing are trei sucursale deschise in Capitala si patru in Brasov, Constanta, Ploiesti si Timisoara. Institutia financiara doreste sa deschida inca sapte in acest an.
Compania de leasing, parte din grupul elen Egnatia, este detinuta in proportie de 99% de catre Egnatia Bank, restul de 1% din actiuni fiind detinut, in proportii egale de 0,2% fiecare, de catre cinci cetateni greci. Egnatia Leasing a fost infiintata in 2003.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice