8 sfaturi pentru a iti face planul de afaceri profitabil
Data publicarii: 30-01-2007Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o afacere mai profitabila:
1.Fa-ti un plan de afaceri. Estimeaza ce incasari vei avea si proiecteaza-ti un grafic de cheltuieli. Daca este necesar, cere ajutorul unui contabil sau foloseste un program software de specialitate. Nu vei pierde banii investiti.
2.Revizuieste-ti planul lunar. Chiar daca in realizarea planului de afaceri ai ainvestit timp si energie, acesta ajunge de cele mai multe ori intr-un sertar. Nu este indeajuns sa ai un plan - trebuie sa il confrunti lunar cu rezultatele inregistrate.
3.Pierderile pot fi recuperate. In momentul in care realizezi ca profitul este mai mic decat cel de asteptat sau ca cheltuielile sunt prea mari, de obicei se ajunge la concluzia ca pierderea va fi recuperata in luna urmatoare. Adevarul este ca nu poti recupera mai tarziu; orice profit lunar pierdut este pierdut pentru totdeauna.
4.Fa ajustarile necesare imediat. Daca veniturile sunt mai mici decat cele estimate, intensifica-ti eforturile in ceea ce priveste strategiile de marketing si cauta modalitati de a iti creste incasarile. Daca costurile sunt prea ridicate, cauta modalitati de reducere a acestora. Cauta de asemenea solutii in dezvoltarea unor afaceri similare cu a ta.
5.Gandeste-te bine inainte de a cheltui. Evalueaza fiecare investitie in functie de profitul pe care il estimezi ca il va aduce. Daca nu ai alta solutie, amana cheltuielile cu cateva luni. Astfel vei creste profitabilitatea afacerii tale pe termen scurt.
6.Nu iti fie frica de angajari. Retailerii sau restaurantele spre exemplu nu ar putea functiona fara angajati, dar in multe cazuri limiteaza numarul acestora la minimul necesar. Aproape orice afacere va avea de castigat daca se vor face angajari, productivitatea fiind evident mai mare.
7.Plateste-ti salariu. Astfel vei fii mai constient de evolutia afacerii tale. Daca profitul intr-o luna este mai mare decat cel estimat, ofera-ti un bonus, iar daca acesta se situeaza sub asteptari, micsoreaza-ti salariul. Salariul direct proportional cu profiturile tale te vor motiva sa iti mentii afacerea profitabila.
8.Profitul conteaza, nu veniturile. Nu are nici cea mai mica importanta cate mii sau sute de mii de dolari intra lunar in visteriile tale, daca acestea sunt numai venituri. La fel de usor iti pot creste si cheltuielile, profitul avand sanse reale sa fie mic sau chiar egal cu zero.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani