8 sfaturi pentru a iti face planul de afaceri profitabil
Data publicarii: 30-01-2007
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o afacere mai profitabila:
1.Fa-ti un plan de afaceri. Estimeaza ce incasari vei avea si proiecteaza-ti un grafic de cheltuieli. Daca este necesar, cere ajutorul unui contabil sau foloseste un program software de specialitate. Nu vei pierde banii investiti.
2.Revizuieste-ti planul lunar. Chiar daca in realizarea planului de afaceri ai ainvestit timp si energie, acesta ajunge de cele mai multe ori intr-un sertar. Nu este indeajuns sa ai un plan - trebuie sa il confrunti lunar cu rezultatele inregistrate.
3.Pierderile pot fi recuperate. In momentul in care realizezi ca profitul este mai mic decat cel de asteptat sau ca cheltuielile sunt prea mari, de obicei se ajunge la concluzia ca pierderea va fi recuperata in luna urmatoare. Adevarul este ca nu poti recupera mai tarziu; orice profit lunar pierdut este pierdut pentru totdeauna.
4.Fa ajustarile necesare imediat. Daca veniturile sunt mai mici decat cele estimate, intensifica-ti eforturile in ceea ce priveste strategiile de marketing si cauta modalitati de a iti creste incasarile. Daca costurile sunt prea ridicate, cauta modalitati de reducere a acestora. Cauta de asemenea solutii in dezvoltarea unor afaceri similare cu a ta.
5.Gandeste-te bine inainte de a cheltui. Evalueaza fiecare investitie in functie de profitul pe care il estimezi ca il va aduce. Daca nu ai alta solutie, amana cheltuielile cu cateva luni. Astfel vei creste profitabilitatea afacerii tale pe termen scurt.
6.Nu iti fie frica de angajari. Retailerii sau restaurantele spre exemplu nu ar putea functiona fara angajati, dar in multe cazuri limiteaza numarul acestora la minimul necesar. Aproape orice afacere va avea de castigat daca se vor face angajari, productivitatea fiind evident mai mare.
7.Plateste-ti salariu. Astfel vei fii mai constient de evolutia afacerii tale. Daca profitul intr-o luna este mai mare decat cel estimat, ofera-ti un bonus, iar daca acesta se situeaza sub asteptari, micsoreaza-ti salariul. Salariul direct proportional cu profiturile tale te vor motiva sa iti mentii afacerea profitabila.
8.Profitul conteaza, nu veniturile. Nu are nici cea mai mica importanta cate mii sau sute de mii de dolari intra lunar in visteriile tale, daca acestea sunt numai venituri. La fel de usor iti pot creste si cheltuielile, profitul avand sanse reale sa fie mic sau chiar egal cu zero.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii