7,2 milioane Euro, profit brut pentru Romexterra Bank in 2006
Data publicarii: 29-01-2007Activitatea de creditare a avut o dinamica ridicata, volumul creditelor acordate fiind cu 70,4% mai mare decat in anul 2005, cand acestea insumau 425,3 milioane lei:
Volumul creditelor acordate pe segmentul retail a inregistrat o crestere neta de 168% fata de aceeasi perioada de referinta, avand ca principal resort produse competitive lansate in cursul anului - creditele de nevoi personale din clasa Favorit, cardul de credit Visa Classic -, precum si extinderea ofertei de finantare prin acordarea de credite de nevoi personale si ipotecare in Euro;
Volumul creditelor corporate a atins plafonul de 472,4 milioane lei (echivalentul a 139,7 milioane Euro), inregistrand o crestere neta de 42,65% fata de sfarsitul anului 2005.
In anul 2006, Romexterra Bank s-a dovedit a fi foarte atractiva din punct de vedere al dobanzilor si conditiilor oferite la produsele de economisire, cuantumul acestora depasind 880 milioane lei (260,2 milioane Euro), echivalentul unei cresteri nete de 4,2% fata de anul 2005.
Investitiile efectuate in cursul anului trecut au vizat extinderea si modernizarea retelei teritoriale a bancii, de la 39 unitati existente la finele anului 2005, la 61 de unitati in decembrie 2006. De asemenea, reteaua de ATM-uri a fost extinsa de la 83 aparate operationale la finele anului 2005, la 176 ATM-uri operationale sau in curs de instalare la finele anului trecut.
Un alt obiectiv al anului 2006 a constat in relocarea sediului central al Romexterra Bank, care, din luna decembrie, a devenit operational la noua adresa: Millennium Business Center, et.11-13, Str. Armand Calinescu, nr.2-4, sector 2, Bucuresti.
Sub egida noului actionar MKB Bank, in acest an, Romexterra Bank isi propune extinderea retelei teritoriale cu 35 noi unitati, pentru a facilita apropierea de clienti, primele 15 dintre acestea urmand a deveni operationale in primul semestru. Astfel, banca va detine o retea de 96 unitati, fiind prezenta in toate judetele tarii.
Reteaua de ATM-uri a bancii va fi extinsa pana la 326 aparate la finele anului curent, finalizandu-se totodata proiectul de upgradare la standardul EMV, pentru acceptarea cardurilor cu cip. Din punct de vedere al activitatii de carduri, unul dintre obiectivele acestui an consta in depasirea unei cote de piata de 2,5%, fata de 1,5% in prezent, concomitent cu demararea activitatii de montare de POS-uri la comercianti.
De asemenea, portofoliul va fi diversificat. Acest lucru va fi perceput prin cresterea si perfectionarea produselor dedicate retailului si corporatiilor. Romexterra Bank isi propune sa devina una dintre bancile partenere ale IMM-urilor si partenerul de creditare a persoanelor din segmentul mediu al societatii romanesti, segment care se dovedeste a fi cel mai dinamic, nu numai in Romania ci peste tot in lume. Banca intentioneaza sa intareasca activitatea de finantare proiecte pe partea de real estate.
Avand in vedere extinderea retelei teritoriale, politica de personal a bancii vizeaza angajarea tinerilor dornici sa se alature unei echipe dinamice si competitive, tineri care vor fi pregatiti in cadrul unor traininguri pe diferite domenii de activitati specifice.
Romexterra Bank isi propune pentru anul 2007 o crestere a cotei de piata pana la 1,1%, din punct de vedere al activelor.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice