Directorul aeroporturilor bucurestene si-a depus demisia (surse)
Data publicarii: 04-10-2018 | Economie
Directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Dan-Dumitru Baciu, a demisionat, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, surse din domeniul transporturilor.
"Si-a depus demisia la Consiliul de Administratie al companiei", au mentionat sursele.
Cauzele demisiei nu se cunosc, insa, saptamana trecuta, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat la audierile care au avut loc in comisia de specialitate din Camera Deputatilor, ca pana la sfarsitul anului Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) ar putea avea un nou director general si un nou Consiliu de Administratie "mai apte decat cele de astazi", dupa ce au fost demarate procedurile de selectie conform prevederilor OUG 109 privind guvernanta corporativa.
"Sunt deschise proceduri de selectie conform prevederilor OUG 109. Sunt sigur ca vom avea consultanta de buna calitate care va identifica un manager, cat si un Consiliu de Administratie, mai apt decat managerul de astazi in a conduce, practic, cea mai profitabila companie care este in portofoliul Ministerului Transporturilor si care din perspectiva manageriala mai are multe de facut. Adaug la acest aspect faptul ca, dincolo de marile proiecte si pasii care au fost inregistrati apropo de HG de aprobare a indicatorilor tehnico-economici privind noul terminal de dezvoltare strategica a aeroportului, nu au fost in stare sa managerieze si sa gaseasca solutii de management al fluxurilor de acces in parcare, iar starea de curatenie este inca mult sub asteptari. De asemenea, modul in care se proceseaza bagajele este absolut lamentabil si, pentru a gasi solutii de avarie, va informez ca un consilier personal pe care il am pe Cabinet - o zi da si una nu - este in aeroport si monitorizeaza aceste aspecte. Procedura de selectie pe 109 nu va dura mai mult de sfarsitul acestui an. Imi exprim speranta ca vom identifica un manager care sa stie sa puna in valoare resursa financiara si oportunitatea de piata pe care Aeroportul Henri Coanda o are", a explicat ministrul, in comisie.
Dupa dezbaterile din comisie, Lucian Sova a precizat jurnalistilor ca nu este vorba de o masura imediata pe care a luat-o impotriva managerului CNAB, insa asteptarile "noastre, ale tuturor sunt mult mai mari decat rezultatele pe care ni le ofera azi cea mai profitabila companie din portofoliul Ministerului Transporturilor".
Sova a precizat, de asemenea, ca procedurile privind alegerea noului management pentru CNAB au fost demarate de mai mult de o luna.
"Exista o prevedere in OUG 109 care permite mandat interimar pe care un conducator sa fie nominalizat si o procedura de selectie dupa standarde adecvate pentru selectia unui manager si a unui Consiliu de Administratie cu contract de mandat si cu mandat pe 4 ani. Aceasta procedura am demarat-o. Pana acum, nu doar la aeroport, ci si la multe companii au existat mandate provizorii exercitate fie de aceeasi persoana, fie si de alte persoane, insa la multe dintre companiile importante ale ministerului am inceput procedurile legale pe 109 pentru un mandat de 4 ani. Aceste proceduri au fost demarate cu ceva timp in urma, mai mult de o luna, si nu numai la aeroport, ci si la CFR Marfa, CFR SA, CFR Calatori, incepe si CNAIR. Mai sunt companii la care trebuie sa ne indeplinim si aceste obligatii privind selectia in conformitate cu prevederile legale a managerilor si a Consiliilor de Administratie pe termen de 4 ani", a mai spus ministrul Transporturilor.
Dan-Dumitru Baciu a preluat conducerea CNAB pe 12 februarie 2018, cand Consiliul de Administratie al companiei l-a desemnat in functia de director general, cu un mandat de 4 luni.
In cadrul CNAB, Dan Baciu a mai ocupat, incepand cu anul 2013, atat functia de director financiar, cat si pe cea de consilier al directorului general.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani