Cinci reguli pentru un CV de succes
Data publicarii: 26-01-2007Dar, in timp ce sublinierea suceselor proprii poate fi o strategie castigatoare, a decide ce sa includa prezentarea si cum sa o exprimi, poate fi o serioasa provocare, spun expertii in redactarea CV-ului.
Pentru a face prezentarea usor de citit, da-i un format cronologic si integreaza propriile realizari in fiecare job mentionat. CV-urile mai lungi de o pagina, ar trebui ca la inceput sa sublinieze cele mai importante realizari.
In linii generale, specialistii in resurse umane recomanda urmatoarele criterii:
1. Canalizarea modestiei. CV-ul nu e locul potrivit in care sa fii umil, spune Heather Eagar, proprietarul ResumelLines.com, site ce ofera servicii de redactare. Dar nici in care sa exagerezi propriile realizari. Mentioneaza-le pe cele ce-ti apartin intr-o forma cat mai elocventa. In cazul unui interviu, exagerarile vor iesi in mod neplacut la suprafata.
2. Fa o lista a performantelor tale. Pune-ti urmatoarele intrebari despre job-urile anterioare: a) care a fost impactul tau in divizia, grupul sau compania in care ai activat; b) ce nu s-ar fi realizat daca tu nu ai fi fost acolo; c) cu ce realizari te poti lauda in timpul petrecut acolo. "Uneori suntem atat ade ocupati la munca incat nu realizam cat de buni suntem", spune Margaret Flynn, consultant in Staten Island.
3. Foloseste evaluari ale jobului. Noteaza faptele pentru care sefii tai te-au laudat. Realizarile trebuiesc listate in evaluare. Citind unele din calitatile pe care sefii le-au identificat te pot ajuta sa te gandesti cum sa-ti folosesti aceste calitati in atingerea scopurilor
4. Masoara-ti rezultatele. Gandeste-te la propriile performante si aplica o serie de coduri numerice acolo unde e posibil, folosind procete, semne sau cuantificari temporale. Daca ai crescut profitabilitatea sau ai scazut costurile, mentioneaza. Daca ai depasit o tinta, noteaza tinta originala. Daca nu ti-ai atins tinta in schimb, n-o mentiona, dar trece numarul obtinut. "Salvarea a 100 milioane dolari este totusi o realizare, chiar daca tinta era de 200 de milioane", spune un alt consultant.
Citeste tot articolul in Banii Nostri
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice