Rovana Plumb: Romania sustine alocarea unui buget adecvat pentru politica de coeziune
Data publicarii: 07-06-2018 | Economie
Romania sustine alocarea unui buget adecvat pentru politica de coeziune, concomitent cu ambitiile de consolidare a pietei unice si de sprijinire a competitivitatii Uniunii Europene (UE) la nivel global, a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, in cadrul conferintei "Promovarea coeziunii si competitivitatii prin cooperarea regionala', ce are loc in Croatia, la Zagreb.
"Capacitatea statelor membre ar trebui consolidata in viitor pentru a avea o distributie impartiala a investitiilor in fiecare regiune, in fiecare comunitate si pentru fiecare cetatean, garantand o Europa sustenabila si incluziva. Noi sustinem alocarea unui buget adecvat pentru politica de coeziune, concomitent cu ambitiile de intarire a pietei unice si de sprijinire a competitivitatii Uniunii Europene la nivel global. Motorul dezvoltarii regiunilor ar trebui sa duca la promovarea competitivitatii si capacitatii inovative. Competitivitatea va ajuta companiile, administratiile si consumatorii sa fructifice mai bine potentialul pietei unice prin instrumentele de informare, standardele de dezvoltare si sprijinirea cooperarii intre administratii si regiuni", a declarat oficialul roman, citat intr-un comunicat de presa al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), transmis miercuri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, in timpul interventiei, ministrul roman a afirmat ca doreste infiintarea unei platforme in cadrul Initiativei Central Europene, in care schimbul de opinii intre statele participante sa consolideze cooperarea teritoriala, care sa conduca la dezvoltarea regiunilor in beneficiul comunitatilor prin imbunatatirea conditiilor de viata ale cetatenilor. Totodata, oficialul MFE a reamintit ca Europa este in centrul celei mai mari dezbateri despre viitorul sau.
Dezbaterea din Croatia a fost deschisa de prezentarea Cartei albe privind viitorul Europei, publicata in martie 2017, iar concluziile vor fi prezentate la intalnirea informala a liderilor statelor membre, care va fi organizata la Sibiu, in mai 2019.
Romania va asigura Presedintia Consiliului UE in primul trimestru al anului 2019, perioada care va fi marcata de negocierile care au inceput recent pe tema Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 si a politicii de coeziune post-2020.
Rovana Plumb participa, miercuri, la Zagreb (Croatia) la conferinta "Promovarea coeziunii si competitivitatii prin cooperarea regionala'. Reuniunea este organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor UE din Croatia, in contextul exercitarii de catre Croatia a Presedintiei Initiativei Central Europene si vizeaza modul in care coeziunea si competitivitatea pot incuraja cooperarea regionala si macro-regionala, relatiile economice si extinderea UE in viitor.
Initiativa Central Europeana este cel mai vechi si cel mai mare forum de cooperare regionala in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est, din care fac parte 18 state membre. Acest forum de cooperare vizeaza depasirea diviziunii prin restabilirea legaturii de cooperare intre tarile de orientari politice diferite si structuri economice diferite. Croatia detine in acest an Presedintia Initiativei Central Europene.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani