Pasapoartele electronice vor fi puse in circulatie de la 1 septembrie
Data publicarii: 22-01-2007Tinand cont de termenele de depunere a ofertelor (52 de zile de la data transmiterii spre publicare a anuntului de participare in Monitorul Oficial), de analizare a acestora de catre comisia de specialitate, de negocieri si de timpul necesar realizarii efective a pasapoartelor biometrice, licitatia poate fi realizata cel mai devreme in luna aprilie 2007.
Licitatia a fost anulata
Decizia de a se relua licitatia a survenit in urma anularii celei precedente, anuntata la data de 26 iunie 2006. Comisia de evaluare a dosarelor a respins, la 9 octombrie 2006, cele doua oferte pentru proiect, depuse de companiile Bundesdruckerei din Germania si UTI Systems in asociere cu Imprimerie Nationale SA Franta.
Potrivit reprezentantilor RA-APPS, ofertele pentru licitatia privind producerea si livrarea blanchetelor de pasapoarte electronice, precum si a echipamentelor si produselor software aferente, au fost declarate necorespunzatoare intrucat nu au indeplinit prevederile legislative privind achizitiile publice. Organizatorul licitatiei sustinea atunci ca participantii erau obligati sa prezinte o oferta tehnica elaborata conform cerintelor caietului de sarcini si o propunere financiara care sa asigure furnizarea tuturor informatiilor necesare evaluarii.
Obligatiile ofertantului
Conform Anuntului de participare la licitatie, ofertantii trebuiau sa depuna o oferta de baza, cu obligatia ca propunerea sa respecte cerintele din documentatia aferenta elaborarii si prezentarii ofertei.
De asemenea, "ofertantul isi asuma obligatia de compensare de cel putin 80% din valoarea contractului de achizitie conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 189/2002 privind operatiunile compensatorii referitoare la contractele de achizitii pentru nevoi de aparare, ordine publica si siguranta nationala, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 354/2003, cu modificarile si completarile ulterioare".
In ceea ce priveste oferta tehnica "Realizarea sistemului de emitere si gestiune a pasaportului electronic", este obligatoriu de a fi implementata conform standardelor UE referitoare la stocarea datelor biometrice. "Derularea procedurii de achizitie cuprinde introducerea imaginii faciale, urmand ca dupa ce Uniunea Europeana aproba introducerea impresiunilor digitale, ofertantul castigator sa aiba in vedere si sa se alinieze la noile cerinte pe parcursul derularii contractului", se preciza in anuntul RA-APPS.
60 euro, pretul minim al unui e-pass
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, miercuri, in cadrul intalnirii cu omologul sau bulgar, Rumen Petkov, ca valoarea unui pasaport securizat se ridica la cel putin 60 de euro pe bucata, pretul cel mai mic din statele membre ale UE.
El a sustinut ca, deocamdata, pasapoartele in vigoare pot fi folosite cu succes, mai ales ca se poate intra pe teritoriul UE cu cartea de identitate.
In ceea ce priveste realizarea cartilor de identitate electronice, ministrul a spus ca a luat in calcul posibilitatea demararii procedurilor de licitatie in acest sens, dar acestea nu reprezinta o prioritate in acest moment.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman