Kaufland Romania SCS isi majoreaza capitalul social cu 48 milioane euro
Data publicarii: 20-01-2007Sindicatul german Ver.di incearca sa blocheze contractarea, de catre grupul Schwartz, a unui imprumut de 100 milioane euro de la BERD, destinat dezvoltarii lantului Kaufland in Romania, invocand repetate violari ale legislatiei muncii, a anuntat, luni, Namnews.
Sindicatul german a trimis o scrisoare Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), prin care cerea institutiei sa nu acorde grupului Schwartz imprumutul de 100 milioane euro, destinat dezvoltarii retelei Kaufkland in Romania, si aducea drept argumente numeroasele incalcari ale legislatiei muncii si ale standardelor Organizatiei Mondiale a Muncii de care grupul s-ar face vinovat, atat in Germania, cat si in strainatate.
In scrisoarea adresata BERD, sindicatul Ver.di mai mentiona ca dezvoltarea nerestrictionata a lanturilor de magazine Kaufland si Lindl, operate de Schwartzer, in estul si sud-estul Europei este de natura sa puna o presiune imensa pe furnizorii locali ai grupului, distorsionand, astfel, mediul concurential, mai noteaza Namnews.
Incepand cu anul 2004, International Financial Corporation (IFC), divizia corporate a Bancii Mondiale, precum si BERD, au acordat imprumuturi de sute de milioane euro grupului Schwartz, destinate extinderii afacerilor acestuia in Europa Centrala si de Est.
Ver.di este cel mai puternic sindicat independent din Germania, cu circa 2,4 milioane de membri si reprezinta interesele a circa 1.000 de profesii si sectoare economice.
Kaufland Romania, reteua de hipermarket-uri, parte a grupului Schwarz, a demarat, anul trecut, un proiect in Romania, in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, care presupune investitii de 300 milioane euro pe termen lung, potrivit schitei proiectului publicata de BERD. Banca va finanta proiectul cu 100 milioane euro, iar grupul german Schwartz cu 200 milioane euro, sume care vor fi investite in deschiderea de noi hipermarketuri cu produse la preturi reduse, in orasele mici si medii
Proiectul propus va contribui la cresterea competitiei in orasele mici si mijlocii prin deschiderea de magazine moderne care vor stimula producatorii locali sa se dezvolte pe noua piata de desfacere. Populatia din aceste zone va beneficia atat de noi locuri de munca cat si de o gama variata de produse la preturi scazute datorita competitiei, potrivit companiei.
De la intrarea pe piata romaneasca, in octombrie 2005, si pana in prezent, Kaufland a produs circa 3.700 de locuri de munca in cele 16 hipermarketuri deschise in Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Iasi, Targoviste, Bistrita si Pitesti.
Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, are peste 166.000 de angajati in Europa si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.
Concernul Kaufland cuprinde peste 750 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. In luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani