Romania candideaza pentru un nou mandat in Consiliul Uniunii Internationale pentru Telecomunicatii
Data publicarii: 27-03-2018 | Economie
Romania si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat in cadrul Consiliului Uniunii Internationale pentru Telecomunicatii (ITU), iar pentru anul 2019 se are in vedere organizarea la Bucuresti a evenimentului ITU Cyberdrill for the Europe and CIS Regions, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), transmis marti AGERPRES.
Discutii pe marginea acestei decizii au avut loc in perioada 19 - 21 martie in cadrul Summit-ului la nivel inalt privind Forumul Societatii Informationale (WSIS), pe tema 'Leveraging ICTs to Build Information and Knowledge Societies for Achieving the Sustainable Development Goals (SDGs)', la care Romania a fost reprezentata de catre Manuela Catrina, secretar de stat MCSI.
Evenimentul a fost organizat la Geneva de catre ITU, agentia specializata a Natiunilor Unite pentru comunicatii si tehnologia informatiei, in colaborare cu alte agentii ONU.
Summit-ul privind Forumul Societatii Informationale reprezinta cea mai mare reuniune a comunitatii pentru dezvoltare in domeniul IT&C, o platforma ce reglementeaza implementarea liniilor de actiune WSIS pentru avansarea dezvoltarii sustenabile si are ca obiectiv analiza rolului pe care tehnologiile de comunicatii l-ar putea avea in implementarea Agendei 2030.
In acest context, oficialul MCSI a avut intrevederi bilaterale cu oficialitatile ITU, respectiv cu secretarul general, Houlin Zhao, si directorul Telecommunication Development Bureau (BDT), Brahima Sanou, in cadrul carora a fost abordata sustinerea si promovarea candidaturii Romaniei pentru un nou mandat in Consiliul ITU.
De asemenea, reprezentantul Romaniei a discutat despre organizarea editiei din 2019 a ITU Cyberdrill for the Europe and CIS Regions, in perioada exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene de catre Romania.
"In marja evenimentului, Catrina a sustinut doua interventii in cadrul sesiunilor la nivel inalt, dedicate unor subiecte relevante pentru domeniul digital, cum ar fi accelerarea transformarii digitale si siguranta in folosirea sistemelor IT&C. Tot in acest context, au fost evidentiate proiectele prioritare ale Romaniei in domeniu, precum si concentrarea pe zona de excelenta in cybersecurity, promovarea educatiei timpurii pentru crearea unui mediu online sigur pentru toti utilizatorii si dezvoltarea inovarii IT&C", se mentioneaza in comunicatul MCSI.
Potrivit sursei citate, pe durata unei intalniri ministeriale, organizata pe tema celebrarii a 15 ani de la introducerea Planului de actiune de la Geneva pentru Societatea Informationala, Manuela Catrina a punctat prioritatile in domeniul IT&C din Romania si implicarea ministerului in implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabila.
ITU este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, in cadrul careia guvernele si sectorul privat realizeaza coordonarea la nivel global a serviciilor de retele de telecomunicatii. Uniunea este impartita in trei sectoare: Standardizarea in Telecomunicatii (ITU-T), Radiocomunicatii (ITU-R) si Dezvoltarea Telecomunicatiilor (ITU-D).
Romania este membru al ITU din anul 1866 si, in prezent, membru al Consiliului pentru al patrulea mandat consecutiv, facand parte din regiunea Central - Estica a Europei, regiune cu un total de 20 membri, reprezentata in Consiliu prin cinci membri, in acest mandat, respectiv Rusia, Bulgaria, Ucraina si Cehia alaturi de Romania.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice