Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri ''Factory by Raiffeisen Bank''
Data publicarii: 06-03-2018 | Economie
Raiffeisen Bank lanseaza platforma pentru startup-uri ''Factory by Raiffeisen Bank'', o fabrica de afaceri pentru antreprenori, potrivit unui comunicat al bancii.
Pe noua platforma www.raiffeisenfactory.ro va incepe, din 20 martie, un concurs de proiecte, iar la finalul perioadei de evaluare, in 29 iunie, cele mai inovatoare si viabile idei de afaceri vor fi sprijinite cu credite de pana la 50.000 de euro.
Conform bancii, programul de finantare ''Factory by Raiffeisen Bank'' se va desfasura online, pe www.raiffeisenfactory.ro, in perioada 20 martie - 29 iunie 2018, sub forma unui concurs de proiecte, cu mai multe etape. Dupa depunerea proiectelor, acestea vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate si apoi vor fi evaluate de specialistii Raiffeisen Bank. Proiectele selectate pentru etapa finala vor fi invitate sa isi prezinte in detaliu planul de afaceri si se va lua decizia finala cu privire la proiectele acceptate pentru finantare prin programul Factory by Raiffesien Bank.
Prin acest program, Raiffeisen Bank incurajeaza initierea si dezvoltarea startup-urilor cu planuri de afaceri solide. Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garantie de la Fondul European de Investitii.
'Startup-urile obtin destul de greu finantari de la institutiile financiar-bancare, intrucat rata lor de succes este, in medie, de 50%. Programul este o sansa pentru antreprenorii care cred in ideile lor de afaceri si in capacitatea lor de a reusi. Facem de fapt o investitie in viitorul economiei romanesti si o facem cu toata responsabilitatea si deschiderea', a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte de retail al Raiffeisen Bank.
Potrivit comunicatului, participantii la ''Factory by Raiffeisen Bank'' pot fi intreprinderi mici si mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri, dar nu si-au infiintat inca o firma. Prin inscrierea in acest concurs, antreprenorii isi pot testa planurile de afaceri, pot fi ghidati de specialistii Raiffeisen Bank pe parcursul programului sau pana cand afacerea devine sustenabila.
Creditele solicitate de participanti pot fi de investitii sau tip overdraft, iar termenul de rambursare va fi de pana la 5 ani pentru investitii si 12 luni pentru overdraft, cu dobanda preferentiala. De asemenea, companiile startup selectate vor fi scutite de comisionul de acordare si vor putea beneficia de o perioada de gratie de pana la 6 luni.
"Pe langa finantarile care vor fi acordate, 'Factory by Raiffeisen Bank' vine in sprijinul celor care vor sa devina antreprenori cu informatii valoroase pentru infiintarea unei firme, pentru un plan de afaceri sustenabil. De asemenea, platforma ofera o selectie de stiri, tutoriale video de la antreprenori de succes, dictionar de termeni specifici antreprenoriatului si raspunsuri la intrebari frecvente despre programul de finantare 'Factory by Raiffeisen Bank'", se mai spune in comunicat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman