Directorul general adjunct al Postei Romane preia sefia companiei
Data publicarii: 17-02-2018 | Economie
Ovidiu Ioan Secara, director general adjunct la Posta Romana, va prelua sefia companiei, dupa demisia Elenei Petrascu din functia de director general, a anuntat, vineri, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
"Avand in vedere renuntarea doamnei Elena Petrascu la mandatul de director general al Companiei Nationale Posta Romana SA, incepand cu data de 15 februarie 2018, va informam ca atributiile acesteia vor fi preluate de directorul director general adjunct al operatorului national de servicii postale si curierat, domnul Ovidiu Ioan Secara. Aceasta decizie a fost luata prin votul membrilor Consiliul de Administratie al companiei", se arata intr-un comunicat al MCSI remis vineri AGERPRES.
Reprezentantii MCSI sustin ca noile modificari in structura de conducere a Postei Romane nu vor afecta activitatea operatorului postal.
Elena Petrascu, director general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), si-a anuntat joi demisia din functie, in Consiliul de Administratie, dupa patru luni de la numire. Petrascu a fost numita director general interimar al CNPR, in data de 4 octombrie 2017, iar incepand de joi a fost numita secretar general la Ministerul Transporturilor, decizie publicata in Monitorul Oficial.
"Incepand cu luna octombrie a anului 2017 am acceptat sa preiau atributiile functiei de director general al Companiei Nationale Posta Romana. Inca de la inceput am precizat ca voi ocupa aceasta functie cu titlul interimar. Astazi (joi, 15 februarie 2018, n.r.), a sosit momentul sa imi iau ramas bun de la o echipa in care am foarte multa incredere, o echipa cu care am reparat, am construit si am dezvoltat aceasta companie. Daca ar fi sa aleg doua cuvinte care sa rezume ceea ce am facut, impreuna, pentru companie, in aceste 4 luni, acestea ar fi transparenta si responsabilitate (...).", a declarat Elena Petrascu.
Potrivit reprezentantei CNPR, compania este solvabila si stabila, la momentul actual, iar indicatorii economici sunt pozitivi.
Recent, Elena Petrascu, declara intr-un interviu AGERPRES, ca Posta Romana a inregistrat o crestere medie a veniturilor de 17 milioane de lei/luna, in 2017, iar in ultimul trimestru din anul trecut o majorare de circa 20% a acestora, in comparatie cu 2016.
Posta Romana, companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, si nu o institutie publica, este detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI), in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.
Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. La ora actuala, peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii