RCS & RDS vrea un milion de numere de mobil
Data publicarii: 12-01-2007RCS & RDS a comunicat ca intentioneaza sa lanseze serviciile 3G (telefonie de generatia a treia) in februarie, intr-un oras "din jurul Bucurestiului, dar nu Bucuresti". Serviciul se va extinde apoi "si in alte orase, mai mari", a mai spus Alexandru Oprea.
Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a acordat operatorului RCS & RDS licenta 3G dupa ce compania a achitat prima transa a tarifului de eliberare a spectrului, in valoare de 10,5 milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presa al IGCTI din 8 ianuarie 2007.
"Compania RCS & RDS se obliga astfel ca pana la sfarsitul lunii februarie sa ofere primele servicii 3G clientilor. Din acest moment, toate angajamentele pe care si le-a asumat la concurs devin obligatii, ceea ce inseamna concurenta mai mare pe piata si servicii 3G mai bune pentru utilizatori", a declarat Catalin Marinescu, presedintele IGCTI.
Urmatoarele cinci transe anuale, in valoare de 4,9 milioane de dolari fiecare, vor fi achitate de catre operator pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul viitor. Pretul pentru o licenta 3G este de 35 milioane de dolari.
Conform prevederilor caietului de sarcini, RCS & RDS are de parcurs trei etape de dezvoltare, avand ca termene 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si 31 decembrie 2011.
RCS & RDS si Telemobil (Zapp) au castigat concursul organizat de IGCTI in 2006 pentru ultimele doua licente 3G. Licenta este valabila 15 ani si poate fi prelungita, fara taxe suplimentare, inca zece ani. Operatorul trebuie sa ceara, in acest caz, prelungirea valabilitatii licentei cu cel putin sase luni inainte de expirare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman