Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 454 de milioane de euro
Data publicarii: 30-12-2017 | EconomieComisia Europeana (CE) a transferat joi României suma de 454,061 milioane de euro, reprezentând rambursarea de fonduri solicitate prin cererile de plata intermediare transmise de Autoritatile de Management aflate în coordonarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE).
Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, sumele rambursate au fost pentru Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), din Fondul de Coeziune (FC) - 338,030 milioane de euro, iar din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) - 101,652 milioane de euro; pentru Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT), din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) - 12,065 milioane de euro si pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), din Fondul Social European (FSE) - 2,315 milioane de euro.
"Sumele intrate în tara sunt, de fapt, rezultatul muncii institutiilor si beneficiarilor implicati în procesul de implementare a investitiilor finantate din fonduri europene. Le multumesc colegilor mei pentru eforturile depuse în vederea recuperarii întârzierilor, astfel încât, iata, la sfârsit de an reusim sa aducem în tara înca o transa de bani europeni", a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.
Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020 este al doilea program ca marime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu si energie.
Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT) reprezinta unul dintre programele operationale cu finantare din Fondurile Europene Structurale si de Investitii (FESI) de care va beneficia România în baza Acordului de Parteneriat cu Uniunea Europeana în perioada de programare 2014 - 2020, în cadrul Obiectivului Coeziune.
Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) finanteaza proiecte ale administratiei publice care urmaresc crearea unei administratii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investitii si reglementari de calitate, proceduri clare, simple si predictibile de functionare si profesionalizarea functionarilor publici, contribuind astfel la implementarea masurilor de reforma si la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des