Marfin Bank vrea sa preia Piraeus Bank si Bank of Cyprus
Data publicarii: 12-01-2007Piraeus Bank a facut, joi, o oferta surprinzatoare pentru cumpararea partiala sau totala a grupului rival Marfin Popular Bank, decizie pe care piata o considera o initiativa defensiva a celei de-a patra banci din Grecia, pentru a bloca o eventuala oferta de achizitie venita din partea grupului Marfin Bank.
Potrivit legislatiei elene, o companie care lanseaza o oferta publica de achizitie nu poate fi si tinta unei opeatiuni de achizitie. Marfin Popular a declarat ca initiativa grupul Piraeus a avut drept scop sa obstructioneze succesul ofertei facute de grupul Marfin. "Efortul facut de administratia Piraeus Bank pentru a impiedica actionarii sa ia o decizie sau iar oferta sa nu aiba succes", a declarat Marfin Bank intr-un comunicat.
Bursa de la Atena a suspendat temporar vineri tranzactionarea actiunilor Piraeus Bank, Marfin Popular, Bank of Cyprus, Egnatia Bank si Marfin Financial Group.
Piraeus Bank anuntase la inceputul acestei saptamani ca nu va face o oferta imbunatatita pentru preluarea grupului Bank of Cyprus. Abandonul acestei curse ar permite unor alti competitori sa faca oferte de preluare a BoC, in timp ce Piraeus Bank va beneficia de sume mai mari de bani ce vor putea fi dedicate cresterii din Grecia sau din strainatate sau pentru a cauta alte posibile tinte pentru achizitii.
Banca Populara din Cipru a anuntat anul trecut ca doreste sa realizeze o fuziune intre Egnatia, grupul financiar elen Marfin si Laiki Bank, susbsidiara sa din Grecia. Dupa finalizarea acestui proces, Banca Populara va deveni cea mai mare banca din Cipru si a sasea banca din Grecia, in functie de marimea activelor, care vot totaliza 22 de miliarde de euro, fonduri proprii de 3,3 miliarde de euro, depozite de 16 miliarde de euro si credite de 18 miliarde de euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani