Banca germana Eurohypo are planuri mari in Romania
Data publicarii: 12-01-2007Noul birou din Bucuresti va gestiona afacerile Eurohypo din Romania si Bulgaria, a mai afirmat Dinu. "Intreaga afacere va fi condusa din biroul din Bucuresti, asadar nu vor mai fi deschise alte reprezentante in Romania", a spus seful Eurohypo pentru Romania.
Banca nu-si va dezvolta acum si o divizie adresata sectorului de retail, insa lasa aceasta poarta deschisa. "Momentan, banca nu va finanta tranzactii rezidentiale si nici nu va avea o divizie de retail", a precizat Dinu.
Europhypo se asteapta ca investitia din Romania sa fie profitabila, date fiind oportunitatile existente pe piata. "Suntem increzatori ca tintele noastre vor fi depasite", a conchis liderul reprezentantei romanesti a Eurohypo.
Banca germana Eurohypo, specializata in finantari de spatii comerciale si ale sectorului public, a anuntat, luni 8 ianuarie, ca urmeaza sa deschida o reprezentanta in Bucuresti, dupa ce a primit aprobarea la finele anului trecut.
Investitiile in domeniul imobiliarelor beneficiaza de rentabibiltate tot mai buna. Pe langa exporturi, sectorul constructiilor este unul din "pilonii" potentialului economic al unei tari, spun reprezentantii bancii germane. "A existat o tendinta neintrerupta de privatizari, ceea ce ne asteptam sa dea un impuls suplimentar industriei imobiliare", a aratat Eurohypo.
Reprezentanta din Bucuresti a Eurohypo va fi condusa de fostul manager al sectorului de finantare imobiliara din cadrul HVB Bank Romania, Fulga Dinu.
Banca germana atinsese la finele anului 2005 active de aproximativ 234 miliarde euro. Eurohypo este detinuta, in proportie de 98,04% de institutia financiara bancara germana Commerzbank. Banca mai este prezenta in aceasta regiune a Europei in Cehia, Polonia si Ungaria.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman