Vanzarile grupului Praktiker au crescut anul trecut cu 4,2%
Data publicarii: 11-01-2007Reteaua Praktiker a ajuns, anul tecut la 341 de magazine, din care 268 sunt detinute in Germania si 73 in afara granitelor tarii. La sfarsitul lui 2005, grupul detinea 275 de amplasamente de desfacere in Germania si 65 in celelalte state.
La nivel de trimestru, grupul german a anuntat pentru ultimele trei luni din 2006, o crestere cu 3,4% a vanzarilor, pana la 740 de milioane de euro, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Vanzarile interne din ultimul trimestru au crescut cu 0,9% fata de acelasi interval din 2005, ajungand la 500 de milioane de euro.
In ultimele trei luni ale anului, grupul a vandut in afara tarii cu 13,6%, pana la 240 milioane euro.In procesul de extindere pe plan international, grupul a deschis in perioada octombrie-decembrie 2006, sapte noi magazine: patru in Romania, doua in Bulgaria si unul in Grecia.
Consiliul de administratie al Praktiker a confirmat ca nivelul castigurilor inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare pentru 2006 il va depasi pe cel din 2005, cand s-au ridicat la 105,8 milioane de euro.
Evolutia pozitiva a fost inregistrata in conditiile in care grupul a avut in 2006 cheltuieli de investitii pentru implementarea conceptului "Easy-to-Shop" in cateva magazine pilot din Germania, precum si pentru achizitia companiei Max Bahr.
Oferta magazinelor Praktiker depaseste 40.000 de produse si include materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii.
Reteaua companiei germane din Romania cuprinde in prezent trei centre comerciale la Bucuresti (Voluntari, Vitan si Militari) si cate un magazin in orasele: Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare si Braila.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman