''Distrugerea clonelor bancare, etalon in idei de afaceri''
Data publicarii: 11-01-2007Wall-Street: Care este, pe scurt, ideea emisiunii "Arena Leilor"?
Cosmina Popescu: In Arena Leilor poti obtine finantare pentru afacerea ta. Daca vorbim despre idei care definesc, atunci ce se intampla este ceea ce da valoare acestui produs de televiziune. Aducand in zona de vizibilitate o negociere reala de business obtii un tipar usor de reprodus, afli regulile de care tin cont investitorii, observi nivelul propunerilor-toate aceste indicii te pot stimula si ajuta sa incepi si tu o afacere.
Wall-Street : Cui se adreseaza aceasta emisiune?
Cosmina Popescu: Emisiune se difuzeaza pe TVR2, care apeleaza interesul unui public tanar. Cand spun tanar nu spun puber. Exista o generatie care incepe cu cei care tocmai terminau facultatea in '89, formata din oamenii care sustin acum noua cultura de business si carora li se alatura cei tineri care nu au avut timp pana acum sa construiasca propria afacere.
Wall-Street: Care credeti ca este potentialul business reality show-urilor pe piata media autohtona?
Cosmina Popescu: Pana acum, din lumea de business s-au dezbatut doua teme majore: fie macro-problemele economiei-actorii aici, foarte atent urmariti fiind politicieni care, desi contestabili in privinta pregatirii lor, au reusit sa depene discursuri excesive pe acest subiect. Cea de-a doua tema, plasata sub lupa atentiei publice, este pojghita de activitati mondene, ambalajul de cancanuri si declaratiile lor stupefiante in care sunt impachetati unii dintre cei mai bogati romani din Top 300.
Spre deosebire de acestea, Arena Leilor este o noutate pe piata media autohtona nu numai prin formatul emisiunii, dar si prin calitatea foarte buna a participantilor, a mesajului emisiunii si al obiectivelor intregului program.
Wall-Street: Cum ati facut public mesajul emisiunii?
Cosmina Popescu: Am avut promouri repetate pe TVR1 si TVR2, incepand cu luna august. Pe de alta parte, echipa noastra a informat si a initiat colaborari cu peste 40 de asociatii profesionale, fundatii si institutii ale statului care sustin antreprenorii. Raspunsurile, in general, sunt inconsistente. Incetineala sau reticenta oamenilor functioneaza excelent.
Wall-Street: Cum ati ales "leii" si care au fost calitatile pe care le-ati urmarit la acestia?
Cosmina Popescu: In privinta alegerii milionarilor, a leilor din Arena, principalul criteriu a fost transparenta afacerilor. Altfel spus, fiecare dintre ei poate raspunde fara ezitare la intrebarea "Cum ati facut primul milion de dolari?". Un al doilea criteriu, la fel de important, a fost deschiderea lor deosebita fata de alte activitati de business decat cele in care au avut succes. Arena leilor incearca sa atinga mai degraba partea legata de imaginea publica a omului de afaceri din Romania. E aici o nuanta importanta. Incercam sa facem mai vizibile aspectele ce tin de latura de business, asa ca am ales investitori sustinuti de performanta si transparenta in afacerile lor.
Wall-Street: Veti urmari o anumita afacere chiar si dupa ce investitorul a investit bani in afacere?
Cosmina Popescu: Formatul Sony Pictures nu presupune un fallow-up dar ne vom gandi daca este posibil un astfel de episod.
Wall-Street: V-ati gandit si la posibilitatea de a aduce si "lei" straini?
Cosmina Popescu: Nu, nu este cazul de a aduce Lei din strainatate, deoarece investitorii autohtoni se pot identifica usor cu participantii. Si ei au fost intr-o situatie similara, au pornit candva de la zero, au dat peste aceleasi obstacole autohtone asa ca sunt candidatii cei mai potriviti pentru acest format.
Citeste tot articolul in Wall-Street.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani