Bitcoin a trecut de pragul de 12.000 de dolari
Data publicarii: 06-12-2017 | EconomieCripto-moneda Bitcoin si-a continuat miercuri aprecierea, atingand o noua valoare record de peste 12.000 de dolari, in pofida semnelor de intrebare cu privire la valoarea sa reala si a avertismentelor cu privire la formarea unei bule speculative, informeaza Reuters.
În jurul orei 05:00 GMT, moneda virtuală înregistra o creștere de 4,48% fiind cotată la 12.200,40 dolari pe platforma de tranzacționare Bitstamp din Luxemburg, după ce anterior a atins valoarea record de 12.276 de dolari.
Moneda virtuală, care la data de 29 noiembrie a trecut pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfârșitul săptămânii trecute după decizia organismului de reglementare a piețelor financiare din SUA de a permite unui număr de doi operatori, CME Group și CBOE Global Markets, să ofere contracte futures în bitcoin. Această decizie deschide calea pentru o adoptare mai largă a monedei virtuale, în condițiile în care contractele futures vor facilita tranzacțiile cu această nouă clasă de active.
Însă ascensiunea meteorică a Bitcoin, de la mai puțin de 1.000 de dolari la începutul anului la peste 12.000 de dolari în prezent, a atras atenția autorităților de reglementare din întreaga lume. Anumiți bancheri și economiști, printre care și laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat că această cripto-monedă ar trebui interzisă.
"Suntem într-o bulă speculativă iar una din caracteristicile bulei este că nu există nicio modalitate să știm când se va sparge", a declarat Mick McCarthy, director de strategie la CMC Markets.
Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacțiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacțiile sunt arhivate și autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deținător al informației, după cum explică specialiștii în domeniu.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani