Ma duc la film sau imi fac o asigurare?
Data publicarii: 11-01-2007Asigurarea, ca expresie a dragostei fata de cei dragi, ei fiind protejati de firma de asigurare daca li se intampla ceva, este si leitmotivul companiei ING Asigurari in prezetarile produselor sale de asigurari.
"Asigurarile de viata sunt acele produse financiare care ne dau confortul de a sti ca familia si cei dragi vor fi protejati, chiar daca noi nu vom mai fi langa ei pentru a le purta de grija", se arata in prezentarea pachetului de protectie Smart.
Subtitlul prezentarii ne da un alt indiciu, si anume acela ca manifestarea dragostei fata de cei dragi printr-o asigurare nu este un lux, ci "la indemana ta".
Concret, cat de la indemana? Pai este vorba de "o asigurare mult mai accesibila decat credeai", spune ING.
Iata exemplul oferit:
"Haideti sa luam exemplul unui client imaginar ING si sa il urmarim cum isi alege un pachet Smart. Sa presupunem ca acest client are 30 de ani si a ales nivelul 1 al pachetului. In acest caz, ar trebui sa plateasca anual 100 RON, adica 8,3 RON pe luna, mai putin decat un bilet la film". Pentru cei cu varsta intre 31 si 40 de ani asigurarea costa 121 lei pe an, iar pentru cei mai batrani, intre 41 si 50 de ani, 185 de lei noi.
Durata contractului de asigurare este de cinci ani, asadar in total vom plati 500 de lei.
Dar cata "dragoste" vor primi cei dragi de la compania de asigurari, in cazul in care, Doamne Fereste, patesc ceva? Raspunsul e clar, bine stabilit in contract: 10.000 de lei in cazul primei variante de asigurare, cat pretul biletului la film, adica 100 de lei anual.
Atentie la riscurile acoperite de asigurare
Cum dragostea nu exista peste tot si nu se poate face oricand, la fel si asigurarea nu acopera orice riscuri. E bine de stiut, atunci cand incheiati o asigurare, ce tip de riscuri acopera, mai precis care sunt cazurile in care compania de asigurari plateste despagubiri celor dragi.
In cazul nostru, de cei 10.000 de lei va beneficia familia in cazul nefericit in care voi muri, nu conteaza cauza, fie el si intr-un accident. Cu o viata suntem toti datori, nu? Daca scap de doamna in negru si ajung in spital in urma unui accident, ING imi va plati 50 de lei pe ziua de spitalizare. Daca e grav si trebuie sa fiu operat, compania de asigurari va plati doctorilor 500 de lei pentru interventia chirurgicala. E cam la limita pentru cat se baga acum in buzunar unui doctor pentru o operatie.
Dar haideti sa fim optimisti, ca viata e frumoasa iar afara e soare. Si sa ne gandim la cei dragi...Dar daca lor li se intampla ceva? Si eu trebuie sa fiu protejat, nu-i asa?
Asa ca pot opta pentru un pachet de asigurare pentru cuplu, in care persoanele asigurare sunt eu si sotia. Ba chiar pot include in pachet si copiii, care vor beneficia de acoperire pentru riscurile de spitalizare si interventie chirurgicala din accident.
Iar pentru fi convins pe deplin de dragostea firmei de asigurari, aceasta imi da, ce altceva, decat niste garantii, si anume: sumele asigurate sunt garantate din momentul incheierii politei; ele vor creste anual fara ca prima de asigurare sa se modifice. Si primele de asigurare sunt garantate si vor ramane constante pe durata contractului, se angajeaza ING.
Ce-as putea sa mai spun? Ma duc la film sau imi fac o asigurare? Daca pierd filmul de saptamana asta, il pot vedea pe DVD.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman