Comisia Europeana: Sase tari risca sa incalce reglementarile privind deficitul in 2018
Data publicarii: 23-11-2017 | EconomieBugetele nationale a sase state din zona euro ar putea incalca anul viitor reglementarile UE privind deficitul bugetar, in timp ce Italia, Franta si Belgia nu au reusit sa-si reduca datoria publica in linie cu cerintele blocului comunitar, a avertizat miercuri Comisia Europeana (CE), transmite Reuters.
CE a analizat planurile proiectelor de buget pe 2018 ale tuturor țărilor din zona euro — cu excepția Greciei, care este într-un program de asistență financiară — pentru a verifica dacă previziunile lor sunt în linie cu reglementările UE care stabilesc limite la deficitele bugetare și datoria publică.
Germania, Lituania, Letonia, Luxemburg, Finlanda și Olanda, precum și Estonia, Irlanda, Cipru, Malta și Slovacia îndeplinesc integral sau în linii mari reglementările din așa numitul Pact de stabilitate și creștere (SGP). "Pentru Franța, Belgia, Italia, Austria, Portugalia și Slovenia, planurile proiectelor de buget prezintă riscul neîndeplinirii cerințelor pentru 2018 conform SGP", precizează Executivul comunitar.
Reglementările stabilesc că statele membre ale UE trebuie să aibă deficit bugetar sub 3% din PIB și datoria publică sub 60% din PIB.
Comisia Europeană a informat că Franța, Belgia și Italia nu și-au redus datoria în ritmul cerut de reglementările UE, scoțând în evidență situația Italiei, care are al doilea cel mai ridicat nivel al datoriei publice din UE după Grecia, de peste 130% din PIB.
"În cazul Italiei, nivelul ridicat persistent al datoriei guvernamentale este un motiv de îngrijorare. Comisia Europeană intenționează să reevalueze în primăvara anului viitor modul în care țara îndeplinește obiectivul de reducere a datoriei în ritmul cerut de reglementările UE", se arată în comunicatul CE.
În septembrie, Comisia Europeană avertizase Italia, Franța, Portugalia și Belgia că planurile lor privind proiectele de buget pe 2018 prezintă riscul de a nu îndeplini țintele UE privind deficitul și datoria și ceruse Spaniei un proiect de buget actualizat, care să conțină mai multe informații.
În scrisori adresate Guvernelor de la Roma, Paris, Lisabona, Bruxelles și Madrid, Executivul comunitar a subliniat că reducerea deficitelor lor structurale este sub nivelul reglementărilor cerute de UE.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului