Operatorul de jocuri de noroc Superbet, in discutii avansate pentru licenta de operare pariuri online in Gibraltar

Data publicarii: 21-11-2017 | Economie

Trimisul special al AGERPRES, Daniel Badea, transmite: Operatorul de jocuri de noroc Superbet, cu obligatiuni emise din aceasta toamna pe piata alternativa AeRO de la Bucuresti, se afla in discutii avansate pentru a obtine licenta de operare pariuri online in Gibraltar, iar pentru anul viitor tinteste licenta pentru online in Polonia, dar si intrarea pe pietele din Slovacia si Serbia, a declarat pentru AGERPRES, Vlad Ardeleanu, director general al Superbet Holding Romania.

"Obiectivul de a transforma Superbet într-o companie globală este cât se poate de legitim și realist. Compania este în discuții avansate pentru a obține licența de operare pariuri online în Gibraltar. Prin această licență, Superbet va deveni primul business din regiunea Europei Centrale și de Est care reușește să intre în clubul select al operatorilor licențiați din Gibraltar, alături de nume precum Bet365, William Hill sau Ladbrokes. Trebuie să vă spun că cei care operează pe piața din Gibraltar sunt supuși celei mai stricte legislații din lume în materie de gambling online și este motivul pentru care vorbim de un club extrem de select în această industrie. În acest context, Superbet și-a deschis deja un birou în Gibraltar, iar următorul pas va fi să mărim echipa de acolo, de la 20 de oameni anul acesta până la 50 până la finalul lui 2018. Totodată, anul acesta am deschis și un birou la Leeds, în Marea Britanie, care lucrează deja în tandem cu cel din Gibraltar (...) În prima parte a lui 2018, vom primi foarte probabil și licența pentru online în Polonia și vom lansa superbet.pl. Tot anul viitor vom intra pe piața din Slovacia și Serbia. Obiectivul Superbet și al meu este să exportăm în Europa Centrală și de Est acest succes antreprenorial românesc", a spus Ardeleanu.

În ceea ce privește emiterea de obligațiuni pe AeRO — Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de Bursa de Valori București (BVB), șeful Superbet Holding România a menționat că, prin acest pas, s-a dorit obținerea de capital, iar banii atrași de la investitori vor rămâne în România pentru a fi folosiți pentru dezvoltarea operațiunilor de pe plan local.

"Am decis să atragem capital și printr-o listare pe bursa AeRO, un sistem alternativ de tranzacționare. A fost o emisiune de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane de lei vândute unor investitori români și a căror scadență va fi în anul 2020. Superbet reușește prin acest al doilea plasament să atragă bani de la investitori români, bani care vor rămâne în România pentru că vor fi folosiți pentru dezvoltarea operațiunilor din România. Banii vor fi investiți atât în extinderea afacerii de retail — agenții noi de pariuri, cât și pentru impulsionarea business-ului online aflat încă la început. În mediul online, cea mai mare parte a banilor sunt direcționați așa cum v-am spus deja către dezvoltarea de tehnologie avansată. Pentru anul 2017, estimez că vom avea din nou o creștere consistentă din punct de vedere al cifrei de afaceri. Încă de înființare, Superbet Holding România crește solid și putem spune că de la an la an s-a dublat cel puțin. Pentru 2018 îmi doresc să putem menține ritmul, chiar dacă este din ce în ce mai greu, dat fiind dimensiunile tot mai mare ale afacerii și volumele rulate", a subliniat Vlad Ardeleanu.

Potrivit oficialului Superbet, la nivelul industriei jocurilor de noroc cele mai pariate sporturi, la ora actuală, sunt fotbalul și tenisul de câmp.

"La nivelul industriei jocurilor de noroc, pariurile sportive reprezintă segmentul cel mai dinamic și cu potențialul cel mai mare de creștere. Fotbalul și tenisul sunt sporturile pe care se pariază cel mai mult. Ca dezvoltare, piața pariurilor din România este încă sub nivelul celor din Spania, Italia sau Marea Britanie. Pe piețele mature, a paria sau a te duce să joci este unul dintre principalele mijloace de divertisment. La acest capitol, putem vorbi mai multe despre jocul responsabil. Superbet, alături de ceilalți membri din Asociația Rombet, cât și celelalte asociații profesionale de profil insistă să comunice faptul că activitatea de pariere trebuie să văzută ca un mod de a petrece timpul și nu ca o sursă de bani. Ca în orice industrie, există o minoritate de consumatori care fac excese și la care industria trebuie să fie atentă și să o sprijine", a spus Ardeleanu.

Superbet este, în prezent, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România, cu o rețea de aproape 1.000 de agenții în toată țara, dintre care peste 600 retail.

La ora actuală, grupul Superbet are peste 2.500 de angajați în birourile din România, dintre care 1.800 lucrează pentru brandul Superbet. În 2017, compania a plătit către bugetul de stat taxe și impozite peste 35 de milioane de euro, față de 26 de milioane de euro, anul trecut.

La 30 iunie 2017, Grupul Superbet a raportat un profit de 34.689.704 lei, față de 7.549.414 lei înregistrat la 1 ianuarie 2017. De asemenea, în primele șase luni ale anului, compania a înregistrat o cifră de afaceri de circa 131 milioane de lei, în creștere cu 19,31% în comparație cu aceeași perioadă din anul anterior.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: