Piraeus Bank nu va imbunatati oferta de achizitie a Bank of Cyprus
Data publicarii: 10-01-2007"Piraeus Bank nu itentionaza sa faca o noua oferta de preluare a Bank of Cyprus. In perioada urmatoare vom lichida pachetul de actiuni detinut din BoC intr-o modalitate benefica pentru actionari", a adaugat responsabilul bancii elene intr-un comunicat.
Piraeus Bank o urmarit o eventuala fuziune cu BoC inca dupa ce achizitiont o participatie de 10% din banca cipriota, considerand ca reteaua bancara din Grecia a BoC va complementa reteaua proprie, aflata in plina crestere.
"Actiunile BoC se afla momentan in scadere, avand in vedere ca exista posibilitatea lichidarii unui pachet mare de actiuni", a declarat analistul pentru Kappa Securities, Nick Galoussis.
"Actiunile Piraeus s-au depreciat pe fondul dezamagirii investitorilor, care doreau o fuziune cu BoC", a continuat acesta.
BoC, cel mai important grup bancar din Cipru, a cunoscut o perioada de extindere rapida in Grecia incepand cu anii 1990. In cursul anului trecut a luat parte, dar s-a retras dintr-o cursa pentru preluarea bancii grecesti Emporiki Bank, care a fost in final achizitionata de banca franceza Credit Agricole.
In luna decembrie 2006, Piraeus a oferit 2 euro si 0,36% din actiunile proprii pentru o actiune BoC. Conform acestei oferte, o actiune BoC valora 10,63 de euro iar suma oferita pentru intregul grup era de 5,8 miliarde de euro.
Consiliul de administratie al BoC a respins in unanimitate aceasta oferta, motivand ca oferta facuta de Piraeus Bank nu reflecta valoarea reala a bancii, oferind drept referinta pretul mult mai mare recomandat de analistii unor banci de investitii internationale. Actiunile BoC s-au depreciat cu 3,4%, pana la 10,94 de euro in timp ce actiunile Piraeus Bank au scazut cu 3,1%, pana la 24,64 de euro.
"Pentru Piraeus, optiunile de crestere prin preluari in Grecia sunt din ce in ce mai reduse, nemaifiind prea multe banci de vanzare", a declarat analistul grupului Artion Securities, Elias Lazaris.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice