Finantari de 1.000 de dolari pentru elevii care dezvolta proiecte comunitare
Data publicarii: 10-01-2007"Incercam sa ii invatam pe copii, ca pe langa nevoile individuale sunt si nevoile comunitare", a spus directorul general al P & G Marketing Romania, Jose Medran. "Dorim ca acestia sa joace un rol activ in comunitate, sa identifice probleme si solutii. Incercam sa stimulam initiativele in domeniul comunitar", a adaugat Medran.
"Invata sa schimbi lumea este un program complementar orelor de Educatie Civica, el ofera orientare practica", a spus Diana Klusch.
Programul se desfasoara in trei etape. Pe parcursul primelor doua etape, desfasurate in perioada noiembrie 2006- ianuarie 2007, profesorii si elevii au participat la seminarii sustinute de angajatii companiei. Seminariile s-au concetrat pe problematica managementului proiectelor (elaborarea si gestionarea proiectului, elaborarea bugetului). In cea de-a treia etapa, elevii, asistati de profesori, identifica o problema sociala si elaboreaza proiectele. Proiectele pot fi depuse pana in data de 19 februarie si vor fi dezvoltate pe parcursul lunilor martie- aprilie.
Programul dezvoltat de compania Procter & Gamble " incearca sa dezvolte spiritul civic al copiilor, prin stimularea implicarii in solutionarea problemelor care apar la nivelul comunitatii si invata scolile sa elaboreze proiecte si atraga, astfel fonduri", a precizat Diana Klusch.
Proiectul "Invata sa schimbi lumea" a fost lansat in anul 2002 si se afla la cea de-a cincea editie. Pentru editia 2006-2007, compania a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Potrivit inspectorului general al MEdC, Eugen Stoica, parteneriatul dintre minister si companie nu are implicatii financiare. MEdC va participa la redactarea programului proiectului si va aviza materialele. De asemenea, ministerul va stabili, alaturi de companie, proiectele castigatoare, care vor obtine finantare.
"Ministerul Educatiei si Cercetarii va incerca formarea unui curs optional de managementul proiectului", a spus Eugen Stoica.
Potrivit inspectorului Eugen Stoica, promovarea proiectelor civice la nivel gimnazial este benefica, iar dezvoltarea capacitatii de elaborare si implementare a proiectelor permite "invatare sociala, prin implicarea in comunitate din perspectiva altruista".
Programul de Eductie Civica a oferit notiuni de educatie civica unui numar de 17.8000 de elevi, din 104 scoli, din municipiul Bucuresti si din tara. Elevii au elaborat 190 de proiecte, iar 39 dintre acestea au fost dezvoltate ulterior.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman