ANSVSA controleaza comerciantii si procesatorii de peste
Data publicarii: 07-11-2017 | EconomieAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) efectueaza, incepand cu 30 octombrie si pana pe 17 noiembrie 2017, controale tematice pentru verificarea modului de respectare a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea si comercializarea pestelui si a produselor din pescuit, conform unui comunicat al Autoritatii remis luni AGERPRES.
Potrivit ANSVSA, controale oficiale în unitățile din sectorul peștelui vizează: ambarcațiunile comerciale de pescuit și punctele de debarcare a peștelui; centrele de colectare a peștelui, fermele de acvacultură cu centre de colectare a peștelui integrate și unitățile de produse proaspete din pescuit (cherhanale); unitățile de procesare a peștelui și ale produselor din pescuit; unitățile de depozitare a peștelui și produselor din pescuit; precum și unitățile de vânzare cu amănuntul care comercializează pește și produse din pescuit.
Astfel, în cazul ambarcațiunilor comerciale de pescuit și punctele de debarcare a peștelui se va verifica respectarea cerințelor privind înregistrarea sanitară veterinară a ambarcațiunilor comerciale de pescuit și a punctelor de debarcare a peștelui; respectarea condițiilor generale de igienă a alimentelor, respectarea cerințelor privind trasabilitatea peștelui și implementarea bunelor practici de igienă și a procedurilor bazate pe principiile HACCP; precum și respectarea cerințelor privind igiena și temperatura peștelui pe timpul depozitării (până la livrarea către unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar, sau până la vânzarea cu amănuntul).
În cazul centrelor de colectare a peștelui, fermelor de acvacultură cu centre de colectare a peștelui integrate și unităților de produse proaspete din pescuit (cherhanale), inspectorii ANSVSA vor verifica, printre altele, respectarea cerințelor privind autorizarea sanitară veterinară pentru schimburi intracomunitare și respectarea cerințelor generale de igienă, în conformitate cu prevederi cu privire la cerințele specifice de igienă și temperatură în care sunt efectuate operațiunile de recepție, răcire, depozitare, preparare, ambalare și livrare a produselor din pescuit proaspete, provenite direct din pescuit sau din centrele de colectare a peștelui, la nivelul unităților de produse proaspete din pescuit (cherhanale).
La unitățile de procesare a peștelui și produselor din pescuit se va verifica respectarea cerințelor privind autorizarea sanitară veterinară pentru schimburi intracomunitare și încadrarea în categorii de risc a unităților care procesează produse din pescuit, a cerințelor generale de igienă și a celor cu privire la tratamentele ce trebuie aplicate pentru distrugerea larvelor unor paraziți. De asemenea, se va controla respectarea condițiilor specifice de igienă și temperatură în care sunt efectuate operațiunile de recepție, depozitare, preparare, transformare a peștelui și a produselor din pescuit, ambalare și livrare a produselor finite și respectarea condițiilor de congelare a peștelui și a produselor din pescuit și de separare mecanică a peștelui.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des