Microsoft lanseaza ''casa conectata'' la internet

Data publicarii: 09-01-2007
Microsoft lanseaza o casa inteligentaIncepand de ieri, Las Vegas a devenit principala atractie a pasionatilor de tehnologie hi-tech. Pe o suprafata ce acopera echivalentul a 35 de terenuri de fotbal, aproape 2.700 de companii din intreaga lume isi expun cele mai noi creatii din domeniul IT si comunicatii in cadrul targului Consumer Electronic Shows (CES). In seara de dinaintea deschiderii oficiale, presedintele si fondatorul Microsoft, Bill Gates, a dezvaluit doua dintre proiectele sale cheie, care vizeaza crearea unei "case conectate": serverul central destinat utilizatorilor casnici si consola de jocuri Xbox 360 care va putea, din acest an, sa decodeze transmisiile de televiziune digitala.

Tot atunci, Bill Gates a anuntat lansarea, impreuna cu grupul Ford, a unui "automobil conectat", capabil sa gestioneze date personale ale conducatorului auto si sa execute comenzi vocale, relateaza France Presse. In opinia fondatorului Microsoft, serverul, care pana in prezent era destinat firmelor, vizeaza crearea unei "federatii" a tuturor aparatelor electronice dintr-o casa.

Bill Gates a facut demonstratia unei bucatarii-ecran tactil pe care sunt proiectate retete culinare si a unui perete al unei camere-ecran urias cu decor foto la alegere, pe care se pot afisa si mesajele instantanee ale unei persoane apropiate. Bill Gates considera ca aceste produse vor exploda in viitor.

Telefon, MP3 si GPS intr-un singur aparat

Cuvantul de ordine al targului tinut in Las Vegas este "convergenta", subliniaza France Presse. Aici sunt expuse aparate protabile ce pot servi ca telefon, MP3 player si pentru orientare in spatiu (GPS) sau televizoare capabile sa efectueze inregistrari numerice si sa fie suport pentru console de jocuri. 

Analistul principal al Asociatiei Consumatorilor de Electronice, Sean Wargo, a declarat ca noile tehnologii sunt adoptate de consumatori mai rapid ca niciodata. Comertul cu electronice va continua sa creasca in acest an, previziunile asociatiei fiind de 6a. "Perspectivele cresterii sectorului arata ca americanii nu sunt dispusi sa renunte la gadgeturile lor", a subliniat presedintele asociatiei, Gary Schapiro. Conform statisticilor prezentate de asociatie, un camin american numara in medie 26 de aparate electronice.

Cum sunt sedusi clientii

Tema dominanta a celor 2.700 de expozanti de la salonul din Las Vegas este imaginea si redarea ei cat mai realist, gratie televizorului si a ecranelor digitale, a noilor console de jocuri video si a camerelor digitale care ofera o rezolutie mai buna, cu un numar mai mare de pixeli, scrie France Presse. La categoria DVD Player, Warner Brothers anunta scoaterea pe piata a unui astfel de aparat utilizabil atat in format HD-DVD, cat si in cel Blue Ray.

Cat priveste comunicatiile, companiile isi seduc clientii cu computerele pentru un singur camin, cu telefonia prin internet si tehnologia Bluetooth care lasa mainile in permanenta libere. "Telefonia prin internet, blogurile si blogurile video sunt azi parte din industria noastra", declara Wargo.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: