Germania va mentine politica de echilibru bugetar pana in 2021
Data publicarii: 25-10-2017 | EconomiePartidele politice germane care negociaza formarea unui nou guvern de coalitie s-au pus de acord, in noaptea de marti spre miercuri, pentru mentinerea echilibrului bugetar pana in 2021 si pentru continuarea politicilor impuse de Wolfgang Schaeuble, informeaza AFP.
Acordul de principiu cu privire la viitoarea politică bugetară și financiară a guvernului, încheiat de negociatorii conservatorilor conduși de cancelarul Angela Merkel, liberalii din FDP și ecologiștii, rămâne unul foarte fragil. Deocamdată cele trei formațiuni sunt în faza negocierilor exploratorii pentru a evalua fezabilitatea unei astfel de coaliții guvernamentale în trei și nimic nu este garantat până la semnarea unui acord final, care ar urma să aibă loc până la sfârșitul anului.
Cu toate acestea, faptul că cele trei formațiuni, cu poziții de pornire atât de îndepărtate, au ajuns atât de rapid la un compromis cu privire la un subiect atât de sensibil cum este politica bugetară constituie o surpriză.
Cele trei partide politice "vor un buget echilibrat" la nivel federal în timpul următorului mandat, care se va întinde până în toamna lui 2021, indică un document adoptat de CDU, aliații săi bavarezi CSU, FDP și ecologiști. Formațiunile s-au înțeles astfel să continue politica bugetară riguroasă impusă în ultimii ani de fostul ministru de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, care a făcut din absența deficitelor punctul crucial al politicii sale. Germania înregistrează de mai mulți ani excedente bugetare la nivel federal.
Acest acord de principiu riscă însă să nu fie apreciat de principalii parteneri europeni ai Germaniei, precum Franța, sau de Fondul Monetar Internațional, care solicită de mai mulți ani Germaniei să cheltuie mai mult pentru a susține cererea și creșterea economiei europene.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani