Francezii respira usurati; China permite din nou importurile de camembert
Data publicarii: 23-10-2017 | EconomieAutoritatile sanitare chineze au ridicat interdictia privind importul anumitor branzeturi moi, printre care si numeroase specialitati franceze precum camembert si brie, au declarat pentru AFP mai multi oficiali din Uniunea Europeana si din organizatiile profesionale.
Sursa foto: www.graindorge.fr
"Este o adevărată ușurare. Însă era de așteptat deoarece administrația chineză și-a demonstrat voința de a nu tărăgăna această situație", a declarat Vincent Marion, cofondatorul Cheese Republic, care se prezintă drept principalul magazin online pentru vânzare de brânzeturi în China.
"Interdicția a fost în vigoare pentru o scurtă perioadă, deci nu ne-a perturbat afacerile. Acum putem continua ca înainte", a declarat Axel Moreaux, managerul restaurantului francez Paradox de la Beijing.
În urmă cu două luni, autoritățile vamale chineze au început, în mod suprinzător, să blocheze importul brânzeturilor moi precum camembert, brie, roquefort sau gorgonzola (specialitate italiană). Aceste tipuri de produse conțin culturi de bacterii utilizate în mod tradițional în producția de brânzeturi din Europa. Însă legislația chineză nu era suficient de clară cu privire la legalitatea acestui tip de bacterii.
Întâlnirile care au avut loc în ultima săptămână între reprezentanții Uniunii Europene și cei ai autorităților sanitare chineze au permis deblocarea situației, a declarat purtătorul de cuvânt al delegației UE la Beijing, William Fingleton. O notă explicativă a fost trimisă ulterior de Guvernul chinez către agenția care se ocupă de verificarea conformității produselor alimentare, potrivit căreia "culturile bacteriene utilizate pentru producția acestor brânzeturi nu sunt nocive pentru sănătate", a explicat William Fingleton, într-un comunicat remis AFP.
Vincent Marion, de la Cheese Republic, a salutat această clarificare a jurisprudenței. "De acum înainte, e scris negru pe alb că această categorie de brânzeturi poate fi importată în mod legal. Deci este o veste foarte bună pentru industria de lactate franceză și europeană", a declarat Vincent Marion.
Consumul de produse lactate a crescut puternic în China în ultimele decenii, însă brânzeturile rămân principalul produs consumat de clientela din străinătate.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile